Un musafir cam timid

duminică, 25 mai 2014

Vineri seara am invitata la noi acasa niste prieteni. I-am rugat insistent sa vina cu tot cu motan sa ne jucam si noi cu el. I-am convins cam greu, dar pina la urma au venit cu Tommy, un motanel de 1 an, alb cu gri, marisor si grasunel. 

Jurnalul unei Femei simple - 19

sâmbătă, 24 mai 2014

Pentru astazi (data/hora)... 24 mai 2014, 11.40

Afara ... nu am iesit din casa, dar doamna care ne aduce lapte mi-a spus ca e tare cald si ca e "abia inceputul". Eu m-am bucurat de primavara care pare sa se termine. A fost exact asa ca in copilaria mea: cu ploi, vint, frig, zile cu soare si iar vreme mohorita.

De cite feluri sint verbele?

sâmbătă, 17 mai 2014

Scriitor si critic italian, Adolfo Albertazzi, era profesor la Institutul Tehnic din Bologna. In ziua examenelor i se prezinta un elev care studiase foarte putin. Albertazzi il invita sa citeasca un pasaj din Promessi Sposi (Logodnicii) si apoi il opreste la o fraza, intrebindu-l:

Jurnalul unei Femei simple - 18

vineri, 16 mai 2014

Pentru astazi (data/hora)... 16 mai 2014, 20.26
  
Afara ... a fost caldut azi, chiar peste asteptarile mele! Si cind ma bucuram mai tare incepe un ropot de ploaie de toata frumusetea. A durat putin si acum e iar senin. Doar pe zare niste nori uritei stau la pinda.

Ploua incet, incet...

sursa
De trei zile ploua in Iasi si nici un semn ca ar vrea sa se opreasca in urmatoarele zile. Ieri am vazut primele fulgere si am auzit primele tunete de anul acesta. E frig si e plin de baltoace, iar in cartier noroiul e la el acasa. Au spart un trotuar si nici nu ai pe unde sa calci. Nu am iesit din casa decit dinineata sa ma duc la serviciu.

Biserica unde ne-am cununat

duminică, 11 mai 2014

sursa
... a fost sfintita azi. Din pacate nu am putut sa ajungem in Piatra Neamt, desi ne-am fi dorit! E biserica unde, in urma cu trei ani, am spus DA si in fata ofiterului starii civile si in fata lui Dumnezu.

M-am grabit si am judecat gresit...

sursa
Ieri dimineata ma suna fratele meu sa-mi spuna ca vine sa doarma la mine citeva ore. Era obosit si acasa la el tocmai sosise menajera sa faca curat. I-am zis ca poate veni si i-am pregatit patul sa doarma. Imediat dupa ce a ajuns, m-am dus cu M. la magazinele din cartier sa facem ceva cumparaturi. 

Jurnalul unei Femei simple - 17

sâmbătă, 10 mai 2014

Pentru astazi (data/hora)... 10 mai 2014, 18.20
  
Afara ... aer curat si risete de copii care au iesit dupa ploaie. Ma uit pe geamul de la balcon si ii vad ca se joaca cu o minge de tenis fara palete. Nu departe de ei vrabiutele maninca niste felii de piine inmuiate de ploaie.

O zi in care nu am cheltuit nimic

vineri, 9 mai 2014

Ieri nu am cheltuit nici un leut. Am vrut sa vad daca ideea Iuliei da roade. Pot spune ca nu a fost frustrant sau imposibil, dar m-am trezit in ceva situatii dificile. Prima dintre ele - cafeaua de dimineata... cafea cumparata de la restaurantul firmei, savurata inainte de a incepe programul cu o colega. 2 lei.

Provocarea lunii mai - 2 zile fara cheltuieli

miercuri, 7 mai 2014

Provocarea lunii mai: doua zile fara cheltuieli vine de la Iulia. Dau peste postare dimineata, intr-o pauza de serviciu, si mi-a fost de ajuns sa vad titlul ca sa-i si scriu Iuliei ca vreau sa ma alatur si eu. Din doua motive: vreau sa consum din alimentele din camara: paste, orez, faina si, in acelasi timp, vreau sa-mi demonstrez mie ca se poate trai si fara sa mergi in fiecae zi la magazin si sa dai bani pe ceva.

Un chec rotund

duminică, 4 mai 2014

Simbata seara eram in dilema - daca sa fac chec sau clatite. Am asteptat sa vine si M. de la vecernie si am primit confirmarea: chec. Pentru ca se face repede, ii trebuie multe oua si poate fi mincat si zilele urmatoare + luat la serviciu.

Jurnalul unei Femei simple - 16

sâmbătă, 3 mai 2014

Pentru astazi (data/hora)... 3 mai 2014, 19.13

Afara ... a plouat bine si inca e innorat. N-am crezut-o pe mama cind mi-a spus dimineata la telefon ca nu vine la Iasi pentru ca va ploua. De la Pasti imi tot spune ca vrea sa mergem la Manastirea Hadimbu. Poate duminica viitoare va fi frumos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...