Jurnalul unei Femei simple - 9

duminică, 29 decembrie 2013

Pentru astazi (data/hora)... 29 decembrie 2013, 18.50

Afara ... deja s-a intunecat. Ori de cite ori ma uit pe fereastra, indiferent ca e dimineata sau noapte, vad cite un avion. Aeroportul e la doar citiva km de mine si in fiecare minut aterizeaza o aeronava.


Mă gândesc ... la cuvintul anului 2014. O sa scriu o postare pe aceasta tema. Irina, Anastasia si Ecaterina au scris deja.

Sunt recunoscătoare pentru ... ca am vorbit cu cei dragi de acasa de Craciun. Cel mai mult s-a bucurat mama, care m-a si intrebat ce sa-mi pregateasca din carnea de porc pe cind ajung. I-am spus sa o gateasca toata ca mai este pina vin eu.  Nici nu a vrut sa-mi spuna ca a gatit acasa, ca sa nu-mi faca pofta. :)

Din bucătărie ... o salata de rosii cu ulei de masline. Mai am si niste inghetata in congelator, in caz ca mi se face foame. Am descoperit niste arome locale, ciudatele, dar buuune tare: bukopandan, ube si brinza.

Intentionez...  sa ma uit la un film in seara aceasta. Sper sa gasesc ceva dragut.

Citesc ... aceeasi carte - Hang in there! Imi propun sa o termin ca sa incep alta, caci viata nu-i asa de grea precum e scris acolo. :)

Ceea ce astept (sper) ... sa-mi cumpar un bagaj de mina pentru avion. Am vazut ca au reduceri in perioada asta si ma bate gindul sa-mi cumpar unul. De fiecare data am calatorit cu bagaje de cala, iar pe post de bagaj de mina am o geanta de umar in care incape laptopul. Cind orele de asteptare parca nu se mai termina prin aeroporturi, laptopul si ce mai am eu prin geanta de umar devin din ce in ce mai grele. Asa ca m-am hotarit sa-mi iau un toler micut, pe care nu as fi dat bani in Rominia pe motiv ca e prea mic. :)

Ascult ... o piesa in limba spaniola dintr-un colaj pe youtube.

În casa ... lipseste atmosfera de sarbatoare. Mi s-a propus sa organizez o petrecere acasa, dar am refuzat pentru ca nu e casa mea si nici nu as avea unde primesc 20 de persoane si nici cum sa gatesc pentru ele. In plus, nici nu-mi stabilisem vreun buget pentru un astfel de eveniment. Prin urmare nu am vrut sa fiu afectata financiar.

Unul dintre lucrurile mele preferate ... perdelele. Cind voi ajunge acasa, mi-am propus sa le schimb pe toate. La balcon la dormitor am jaluzele verticale de la fostii proprietari. Inca mai sint bune, ar mai merge un an-doi, dar camera arata ca un birou si vara nu ne ofera protectia pe care ne-o dorim. Neaparat trebuie sa le inlocuiesc cu o perdea simpla si draguta si niste draperii.

Un citat care-mi place... Life takes you to unexpected places, Love brings you Home.
 
Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:

Sursa: google
 Taniusa ne gazduieste jurnalele! Fiti indiscrete si faceti-i o vizita!

12 comentarii:

  1. Aceeasi parere o am si eu despre draperiile verticale...birou....te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca si tu esti de acord cu mine, caci multi imi spun sa le las. Dar eu imi doresc o atmosfera mai calda in dormitor si mai multa umbra vara!

      Ștergere
  2. Si mie imi plac perdelele , mi se pare ca schimba cu totul o camera, plus ca ii dau un aer romantic. Si eu vreau sa scriu de cuvantul anului 2014:), mi-a placut mult ideea. Te imbratisez si sincer dupa atata carne de porc ce as manca o salata si o inghetata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cuvintul anul 2014 va fi ca o motivatie pentru mine pentru tot anul... E tare frumos sa-ti propui ceva si sa faci totul pentru telul pe care ti l-ai ales.

      Ștergere
  3. Bună ideea cu bagajul de mână, i-am simţit eficienţa anul acesta din plin.
    Poate că nu e neapărat nevoie să organizezi petreceri (costisitoare sau restrânse) ca să ai atmosferă de sărbătoare în casă. Un glob agăţat de o creangă, o lumânare în geam, vin fiert cu arome, şosete groase, o carte (sau un film) şi atmosfera-i gata. :) (sunt adepta minimalismului)
    La mulţi ani, draga mea. Noul an să-ţi fie doar prilej de bucurie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai ce bine suna ce spui tu acolo pentru o zi de iarna in Romania: sosetute, vin fiert, luminarica... mmmm.

      Un bradut am facut si eu, dar am dat citeva zile peste el si s-au spart niste globuri. L-am pus pe aerul conditionat sa simta si el un pic de ger si atit i-a fost. Acu' nu-mi era de globuri, cit imi era de sticla de prin casa si de faptul ca a trebuit sa mai fac o data bradul.

      Ștergere
  4. Altfel arata casa cu perdele mai romantica, mai linistita mai...mai ca acasa
    Un An Nou cu multe impliniri, pace si liniste

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O casuta romantica si primitoare imi doresc si eu; tocmai de aceea imi doresc sa fac schimbarea. Sper sa gasesc ceva pe gustul meu, simplu si elegant! Te imbratisez!

      Ștergere
  5. Nici mie nu-mi plac cele verticale si desi ai mei au vrut sa punem la un moment dat le-am spus ca sunt inestetice si se imbacsesc de praf!
    Sa ai un an bun in care sa ti se implineasca toate dorintele!
    La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e Melly, una-doua trebuie sa le spal! Anul asta prin toamna le-am bagat la masina despalat si mi-am zis "ce-o fi o fi"! Au iesit cam botite de acolo, dar le-am calcat si le-am pus la geam! A doua ouara cred ca nu mai vad masina de spalat; deja sint decolorate! :)

      Ștergere
  6. E buna si inghetata de Anul Nou :) Desi nu inlocuieste peisajele inzapezite ...
    An Nou Fericit, Amedeya !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buuuna tare! Cred ca am mincat citeva kg bune! :))
      An nou cu bucurie si in casuta ta!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...