Sarbatorile bucuriei

marți, 22 aprilie 2014

Sursa
Hristos a inviat!

Am petrecut sarbatorile in liniste si inca ne bucuram ca saptamina aceasta doar joi si simbata sint zile in care se face treaba. Seara o sa iesim la plimbare, o sa citim si o sa ne culcam mai devreme.

Sa va spun cum a fost la noi...

Vineri... M. a fost la prohod. Eu am lucrat si nu am putut sa merg. Cind am ajuns acasa, am definitivat curatenia: sters praful, dat cu mopul, schimbat lenjeria. Am scos carnita la dezghetat si am cumparat oua si vopsea.

Simbata... am facut doar mincare. Din cite feluri mi-am propus au iesit doar doua: ciorba si friptura. Am facut si oua rosii pentru prima data in viata mea si m-am bucurat ca au iesit frumoase. In anii trecuti le facea mama si pentru noi. Spre seara am pregatit un platou (la anul imi cumpar cos) cu bunatati pentru dus la biserica si apoi am mers la slujba de Inviere.

Duminica... am dormit pina mai tirziu. Sa fi fost vreo 12 cind m-am trezit. Numai bine am avut timp sa ma imbrac si sa merg la Invierea a doua. Abia dupa ce am venit acasa de la biserica am pus prima masa de Pasti: ciorba, friptura, oua rosii, cozonac si pasca primite de la biserica. Am mincat cu M. bucurosi ca a iesit mincarea buna!  Spre seara am fost la o plimbare prin oras si am sunat la parinti, nasi, frati si surori (eu am un frate, el o sora) sa le spunem "Hristos a inviat!" si sa-i intrebam cum au petrecut. 

Luni... au fost parintii mei in vizita. I-am pus la masa si i-am dus pe la citeva manastiri: Galata, Trei Ierarhi... M-am bucurat ca au venit si la plecare le-am spus ca nu uite sa mai treaca pe la noi. Vin o data pe an desi stau la 80 de km distanta. Au promis si sper sa se tina de cuvint.

Marti... deja sint la serviciu. M. s-a dus la biserica, dar eu nu am avut cum sa-mi iau concediu. Astept sa ajung acasa sa maninc si sa ma odihnesc. Era sa uit... si sa citesc. Am o carte despre care abia astept sa va scriu!

10 comentarii:

  1. Amedeya lectura placuta si sper sa-ti placa si sa te folosesti din ea.
    Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajuta! Ma bucur ca am aflat de ea! I-am daruit al doilea exemplar mamei, asa cum am promis si m-am bucurat ca s-a apucat si ea de citit!

      Ștergere
  2. Ce zile frumoase ati petrecut! Macar parintii tai stau la 80 km:d. Parintii mei trec in drum spre si de la tara in fiecare week-end prin fata balconului si... imi dau telefon, eu cobor si mai iau una alta aduse de la tara, imi cumpara inghetata de la magazinul de la bloc si o mancam in strada. Pai ce rost au sa mai urce...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...pai bine zici. Nici tu nu te deranjezi prea tare, nici ei nu simt ca stau pe capul tau! :) Chiar frumoasa relatia voastra...

      Ștergere
  3. frumoasă perioadă ! asemănătoare pregătirile ca şi pe la mine, în familie! doar că (e bine!) la tine au fost şi vizite din partea celor dragi ! noi suntem singuratici, departe de rădăcinile noastre ! spor la tot ce mai ai de realizat ! lectură plăcută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neaparat vreau sa te intreb cum de ati ajuns sa fiti singuratici. Chiar mi-ar placea sa va aflu povestea... de unde veniti si cum v-ati acomodat!

      Ștergere
  4. Hristos a înviat!
    A fost tihnit şi frumos la voi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost, a fost! Asa ne-am si dorit! Sa ne tihneasca! Motiv pentru care am renuntat la multe: imi proposesem sa fac mai multa mincare, dar am mai renuntat la citeva feluri, sa merge in vizita la parinti, nasi, prieteni, dar am zis ca putem face asta si dupa Pasti! Si bine am facut! Ne-am bucurat pe deplin de sarbatori, iar acum avem suficient timp sa pregatim toate felurile care nu le-am facut si sa trecem pragul celor pe care nu i-am vazut demult!

      Ștergere
  5. Adevarat a inviat!
    Ati avut zile frumoase si linistite. E o bucurie si ca ai pregatit tu oua rosii.
    Am observat si printre prietenele mele ca noi, fetele astea inca tinere, de 25-35 de ani inca mai primim de la mama, de obicei, pasca, oua rosii, cozonac, nu prea ne inghesuim sa facem. Dar cand facem ... e o bucurie care ne ajuta sa simtim altfel sarbatoarea Invierii pentru ca punem suflet s-o sarbatorim frumos. Si nici macar nu e nevoie de cantitati mari, ci simbolic: o pasca, un cozonac, cateva oua rosii pe care sa le ducem sa le sfintim la biserica.
    Ai nostri au fost anul acesta pentru prima data la noi de Pasti; de obicei plecam noi pe la ei (parintii nostri stau la aprox. 150 km de noi, dar fiecare pereche in alta directie, asa incat noi facem un adevarat maraton de sarbatori). Anul asta, in schimb, a fost sufrageria mea micuta ... plina ochi cu parinti, socri si cumnati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am inceput cu ouale, dar la anul o sa fac cea mai mica pasca si cel mai mic cozonacel! Bucuria ca au reusit va fi fara margini... Ma bucur ca ti-au trecut pragul parintii si socrii. E un sentimet placut sa pui pe toata lumea la masa si sa ai o multumire ca maninca si se bucura alaturi de tine.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...