Amestecate

miercuri, 24 august 2016


  • Stiu ca nu am mai scris demult si chiar imi era dor. Scrisul pe blog era o evadare pentru mine; erau acele 20-30 de minute pe care mi le acordam doar mie. 
  • Am intrat zilnic, insa, sa vad ce face Ancuta, Ecaterina, Irina, Claudia, Ana, Ingrid, Ghemulet, Ramona, Loredana, Catrinel, Iulia, Carmen, Ioana, Corina, Gabriela, Maria, Arakelian, Lavinia, parintele Victor, Lela, ... Si sper sa nu mai fi uitat pe cineva.
  • M-am bucurat mult cind am citit ca Ancuta s-a mutat la casa, Ghemulet asteapta un bebe, Iulia este in continuare o sursa infinita de idei de economisire (numai sa nu vrei, nu poti face nimic in acest sens), Claudia are parte de zile tihnite alaturi de micutii ei, Ioana ne incinta cu buchete de flori fabuloase, iar Ingrid a inceput sa scrie din nou.
  • Mi-e dor de Ramona. Nu a mai scris demult. Cred ca e tare ocupata cu fetitele, cu treaba pe linga casa, cu gradina...
  • E a doua oara cind imi doresc sa o cunosc pe Maria si nu reusesc. Si anul trecut si anul acesta a fost la Iasi, la olimpiada, si eu am aflat abia dupa. Anul trecut am citit pe blogul ei, anul acesta am vazut-o la televizor, la un interviu. :)
  • Saptamina asta am plins. Si-a dat demisia cel mai bun angajat din echipa mea. Mina mea dreapta si jumatatea mea de creier. Asa obisnuiam sa o alint. O persoana minunata cu care am lucrat 5 ani de zile si cu care am intreprins cele mai mari si mai bune schimbari de pe proiect. Si azi am fost trista din acelasi motiv. Inca nu ma pot obisnui cu idea.
  • Sotul meu a plecat in Anglia. A prins un contract de munca, a trecut de interviuri si dus a fost. De simbata sint singura acasa. Vorbim in schimb la telefon. A vrut sa plece si anul trecut si la inceputul acestui an, dar de fiecare data l-am "impiedicat" subtil pina ce nu am mai reusit.
  • Copii tot nu avem. Ma simt vinovata pentru asta; stresul, munca, gindurile au afectat cu siguranta. Un parinte (preot) care isi da doctoratul in genetica ne-a dat o foaie cu citeva zeci de intrebari legate de infertilitate, conceptie, reproducere umana asistata, etc si ne-a rugat sa-l ajutam cu raspunsurile. La inceput nu am fost de acord, unele intrebari par asa cam personale, dar am sa-i raspund.
  • Am aflat ca am hipotiroidie autoimuna. Iau o pastiluta in fiecare dimineata si ma duc la analize de singe din doua in doua luni. Nu stiu prea multe despre boala si nu intelege de ce "autoimuna". La inceput ma enerva faptul ca trebuie sa iau o pastila in fiecare zi, dar cind mi-am adus aminte ca 100 de pastile costa 8 lei, m-am mai linistit. Pur si simplu mi-am zis: "bine ca nu costa citeva milioane". 
  • Am mai avut ceva episoade de tristete. O sa dau vina pe tiroida. :)
  • Imi pare rau ca nu am fost in concediu la mare anul asta. Iubesc apa, plaja, nisipul, pescarusii... Pur si simplu ma ajuta sa ma deconectez total.
  • Ma bucur insa ca am reusit sa ajung pentru prima data la mormintul parintelui Arsenie Boca. Totul a fost asa spontan, ca nici nu-mi vine sa cred ca am fost. Nu stiu de ce, dar as mai merge o data anul asta.
  • Duminica m-au vizitat ai mei. Aveam pregatit un intreg "discurs" despre plecarea sotului, dar nu mi-au cerut nici o explicatie. Dimpotriva, chiar s-au bucurat ca a plecat si ca ne va fi mai bine cu banutii pe care ii va cistiga acolo. Am fost surprinsa de reactia lor.
  • Joi am fost la un botez, duminica la o nunta. Singura. Mai am doua nunti la care tot singura voi merge si gata. Macar e intre prieteni si nu o sa ma simt ciudat. 
  • Simt ca am nevoie sa-mi pun casa, gindurile si sufletul in ordine. Vreau sa schimb ceva la mine cu speranta ca voi reusi sa schimb ceva si in alte directii.

13 comentarii:

  1. Sanatate sa fie! Restul se rezolva incetul cu incetul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau pentru tiroida ta. E greu cu o astfel de boala :(
    Poftim incurajare... :P - macar stii ca empatizez cu tine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc ca imi esti alaturi. Stiu ca nu e cea mai crunta boala, dar o am si ii simt efectele. :)

      Ștergere
  3. Scriu de pe telefon, sunt încă în concediul, anul ăsta mai lung, 6 zile, că anul trecut am avut doar 5. Nu scriu mult pentru că mi-e dificil de la butoanele mici, dar un gând bun, o rugăciune ai şi de la minem desigur, alături de bucuria de a vedea că ai mai scris ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Concediu linistit va doresc! Va sint recunoscatoare pentru ca ma purtati in gind si rugaciune.

      Ștergere
  4. îmi pare rău că eşti amărâtă sufleteşte !
    am citit enorm de multe cărţi şi din una din acestea, mi-am permis ca să îţi scriu câte ceva despre hipotiroidie... sper să te ajute în a schimba ceva din gândirea ta care îţi creează unele probleme!
    ''e ceva în neregulă cu mine, îmi lipseşte ceva...''
    ''dintr-un motiv oarecare, nimănui nu i-a păsat vreodată cu adevărat de mine şi nu m-a acceptat aşa cum sunt...''
    ''dacă lucrurile continuă să meargă în felul acesta, renunţ. mă sufoc...''
    sfatul din carte era: ''acceptă-te aşa cum eşti, fără nicio rezervă, fără frământări.''
    s-ar părea că nu este indicată varza în alimentaţia ta...
    sper că nu te-am deranjat cu ceea ce am scris ! am avut intenţie bună !
    cu drag, îţi doresc un weekend cât mai liniştit şi multă, multă sănătate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar cum sa ma deranzeje! Nici vorba! Chiar iti multumesc! :) Poti sa-mi spui, te rog, cum se numeste cartea? Cred ca am nveoie sa o citesc!

      Ștergere
  5. Mi-a fost dor de tine, Amedeya, bine te-am regasit! Te simt un pic trista - de fapt spui si tu, si tiroida clar poate avea o legatura... ai parte de momente prin care am trecut si continui sa trec si eu, dar mereu imi ridic singura moralul, spunandu-mi ca fiecare are un set de probleme cu care trebuie sa se confrunte, si fiecare primim anumite lucruri si avem senzatia ca ne sunt refuzate altele. Dar rolul nostru poate e diferit, pur si simplu :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am cazut si m-am ridicat de o suta de ori, dar nu ma las! Si eu imi ridic singura moralul si ce e mai important - vorbesc! Daca am o problema nu o mai tin in mine... Fac cumva si o spun. Cu delicatete, cum stiu eu mai bine, dar vorebsc despre ea. Curaj, Iulia! Sintem doua luptatoare! Te imbratisez!

      Ștergere
  6. cat ma bucur ca ai revenit pe blog!!! imi era dor de tine!!! ma bucur mult ca ai ajuns si la Parintele!! te cheama el cumva!!! :) Multa speranta!!!! cu mare drag, Ioana

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine ai revenit, Amedeya! ti-am dus dorul, am intrat din cand in cand pe aici ;). Ma bucura ca scrii iar!
    despre vesti, eu sunt intr-o perioada pozitiva, asa ca la toate vad si o parte frumoasa, o experienta noua.
    Cu tiroida, ma bucur ca ai descoperit-o rapid, si sa te tii de teste pt a identifica doza corect. Nu ma pricep, mama are (si inca 2 prietene), eutirox-ul luat permanent o ajuta. E o incidenta mare in ultimii ani, citii ca influentata si de alimentatie (sau mai exact alimentatia usureaza corpul si efectele ei). Luiza de la http://plimbareprinploaie.blogspot.be/ are ceva asemanator.

    Te pup si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Amedeya, nu stiu cum dar in seara asta m-am gandit la tine. Si am intrat in casuta ta virtuala ce e tot timpul deschisa. Si am gasit un suflet deschis si frumos cu framantari iar in unele m-am regasit si eu. Te imbratisez, la luni distanta fata de momentul la care ai scris acest post. Dar ce conteaza? Important e sa ne regasim cu drag chiar si perioade mai lungi trec peste noi. Sper ca esti bine acum si scrie, scrie, fa-o ca pe o terapie, pentru tine si pentru noi :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...