Din lipsa de pedagogie...

sâmbătă, 16 noiembrie 2013

de incurajare...
M. isi doreste foarte mult sa invete limba engleza. Dupa incercari nereusite de a-i preda si bani cheltuiti pe zeci de carti xeroxate, cam toate nepotrivite pentru el, mi-a trecut brusc prin cap ideea de a-l inscrie la un curs. Am cautat citeva centre pe internet si s-a dus singur sa se intereseze despre orar, preturi, etc.

I-a placut mult ideea si chiar nu ma asteptam sa se duca imediat ce i-am sugerat ca nu ar fi rau sa se inscrie la un curs de engleza. La noi in Iasi ar fi destule centre si preturile variaza undeva intre 400-500 de lei pina la 950 de lei. 

A fost la vreo 5 astfel de centre. Mai toate aveau cursuri seara, dupa ora 17-18, exact cind el nu putea sa mearga. La un singur centru secretara i-a spus ca poate veni dimineata. A fost de fapt singurul care i-a dat si un test pentru a-i vedea nivelul, restul bazindu-se pe "onestitatea" cursantului. E si cel mai scump 940 de lei. Nu-i putin, dar ii poate da in doua rate, iar cursurile dureaza undeva la 3 luni de zile. Ii dau si manual gratis si o diploma cind e gata. In plus daca doreste ar putea sa dea si examentul pentru Cambridge First Certificate in English, intrucit cursurile vor fi o imbinare intre invatarea limbii si pregatirea pentru cel mai usor nivel al acestui examen.

Sper sa-i fie de folos. Mi-a spus ca e modern acolo, total diferit de restul centrelor unde a mai fost, ca l-au sunat sa-i spuna rezultatul testului si nivelul unde ar fi bine sa mearga. Nu stiu cum se numeste, nici nu cred ca are importanta. L-a descoperit intimplator cautind un alt centru din zona. Ar fi si destul de aproape de casa si mult mai bine decit ar invata cu mine.

In plus, zic eu, atunci cind dai un ban, parca altfel de implici - inveti mai cu drag, folosesti cu grija, stii ca s-a muncit pentru banii aia si nu vrei sa-i pierzi. Luni dimineata, da jumatate din banuti si urmatoarea saptamina cred ca incepe. O sa fie o grupa micuta - de maxim zece persoane, ceea ce iar e bine. Mi-a spus ca pina cind incepe o sa mai citeasca el ceva sa nu se duca chiar asa "nestiutor". :)

Ma bate gindul si pe mine sa-mi cumpar sau sa-mi xeroxez ceva carti in engleza sa mai citesc si eu pentru a face practica. :)

5 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Doamne ajuta! S-a dus azi si s-a inscris! Abia astept sa-mi spuna cum e! :)

      Ștergere
  2. Mult spor sa aiba M. si este foarte bine ca a dat peste oameni competenti...
    vroiam s ate intreb...ai gasit hobby-ul care s ate relaxeze sau ..inca il cauti ?
    O seara minunata draga Amedeya.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sper sa fie competenti la banii pe care ii dam. La capitolul hobby, nu pot spune ca am gasit inca ceva, intrucit in ultima perioada am tot dat cu matura si mopul. Am facut ceva modificari prin casa si asta ne-a cam dat peste cap. Sper sa ma linistesc in urmatoarea perioada si sa ma apuc de ceva!

      Ștergere
  3. E scump intr-adevar, dar daca sunt seriosi, e o investitie pentru viitor. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...