Jurnalul unei Femei simple - 8

sâmbătă, 21 decembrie 2013

Pentru astazi (data/hora)...21 Decembrie 2013 13.49

Afara ... e din ce in ce mai suportabil. Mi-au spus localnicii ca voi simti un val de frig imediat ca incepe sa ninga pe continent. Acum nu stiu daca-i adeverat sau daca am inceput eu sa ma obisnuiesc cu temperatura. Gradele nu au scazut in nici o zi sub 27. Deci tot cald, iar umiditatea-i tare ridicate - 84. Cind am fost asta vara aici, aveam impresia ca fierb.

Mă gândesc ... ca am avut o saptamina teribila. Pentru prima data de cind sint aici, joi, m-a durut capul ingrozitor. Am avut atit de mult de munca si atit de solicitant incit abia asteptam sa ajung acasa seara. Miercuri noaptea am avut si un cutremur si cum stau la etajul 25 l-am simtit binisor. A durat vreo 7 secunde si nu a facut pagube. Apoi ieri - alta minune - primarul unui oras, sotia lui si inca doua persoane au fost ucise in aeroportul din oras. Ma intreb cum a reusit sa patrunda ucigasul cu arma acolo. Securitatea la ei este foarte ridicata. Nu va mai spun ca azi-noapte la ora doua m-am dus sa duc pe cineva la aeroportul cu pricina, un baiat venit din SUA la training.

Sunt recunoscătoare pentru ... ca vine o scurta vacanta in care pot sa ma odihnesc un pic. Si luni ma duc la munca, voi lucra si intre Craciun si Anul Nou si pe 2 ianuarie, pentru ca aici nu e zi libera legala. Abia astept sa treaca si ziua de luni sa ma pot pregati si eu cum trebuie sa Craciun!

Din bucătărie ... nu se arata nimic. Tocmai ma pregatesc sa ma duc sa maninc in oras. :)

Cu ce sunt imbracata ... blugi, tricou.

Citesc ... un blog pe care l-am descoperit recent. Acesta. Au carti la reducere in mall. Am sa vad tot azi ce titluri sint disponibile.

Ceea ce astept (sper) ... sa petrec Craciunul intr-o atmosfera linistita. Aici e agitatie mare, nu stiu citi sint constienti ce reprezinta de fapt Craciunul. Pe 25 decembrie mi-am propus sa nu ies la cumparaturi, sa nu alerg prin magazine, sa nu maninc in oras. Vreau sa stau acasa si sa ma bucur de sarbatoare, sa gust din bucatele preparate de mine si sa ascult colinde. Poate am sa ies sa iau o gura de aer dar intr-un parc, nicidecum la mall.

Ce mai mesteresc ... impachetez cadouase! Pot sa ma angajez spiridus la Mos Craciun fara probleme.

Ascult ... televizorul care merge singur. Mai arunc cite un ochi la o emisiune culinara.

În casa ... e bine. Stau cu geamurile inchise si cu jaluzelele trase sa nu ma invadeze caldura. Din cind in cind trebuie sa pornesc aparatul de aer conditionat, altfel nu pot sa inchid un ochi noaptea.

Unul dintre lucrurile mele preferate ... bulinele.

Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ... leneveala. Am facut planul pe capitole. :)

Un citat care imi place ... Sa nu alergi niciodata mai repede decit poate ingerul tau sa zboare.
 
Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc 

sursa: google
  Taniusa ne gazduieste jurnalele! Fiti indiscrete si faceti-i o vizita!

8 comentarii:

  1. Am descoperit de curand Radio Doxologia Colinde, se difuzeaza intruna numai colinde romanesti frumoase, si duhovnicesti, si populare: http://www.doxologia.ro/radio-doxologia-colinde
    (el al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, il poti asculta si tu, de departe)
    Si mie-mi place citatul, dar il stiu putintel altfel: "Never drive faster than your guardian angel can fly" - ca un fel de avertisment pentru soferi sa conduca prudent (il avem in masina)
    Sa ai o saptamana usoara si un Craciun frumos, linistit si cu bucurie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumoase sint colindele! Stii de ce imi plac? Pentru ca sint vechi si "originale". Parca imi doresc sa mai aud si altceva decit colinde comerciale pline de triluri occidentale. Sotul meu cinta intr-un cor barbatesc ortodox, dar nu stiu cum se face ca nici intr-un an nu am avut ocazia sa merg la un concert de colinde. Mi le cinta acasa si toate sint colinde vechi cu cuvinte care astazi nu mai exista!

      Ștergere
  2. Ce frumos!
    Iti mai las ceva dragut, o colinda din batrani cantata de un preot, preoteasa lui si cei cinci copii ai lor (au sase, de fapt, dar cea mica era prea mica sa poata canta si ea):
    http://www.youtube.com/watch?v=xt4drBrkVvg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumos cinta toti! Abia astept sa creasca cea mica sa o aud si pe ea.

      Ce lumina are pe chip preoteasa! Nici nu ai zice ca e mama a sase sufletele!. Dar... asa cum spun si ei in colind: "la casa de oameni buni, face Dumnezeu minuni"! Multumesc!

      Ștergere
  3. Tot timpul m-am intrebat cum e un Craciun petrecut pe plaja sau intr-o tara in care e cald...acum o sa aflu prin tine:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia astept sa vad si eu cum e! Iti povestesc! Caldura, veselie multa, plaja.... sigur asta ma asteapta!

      Ștergere
  4. ha, ha, ha... îmi şi imaginez capitolele: cap 1 - stau întinsă-n pat; cap 2 - stau întinsă pe canapea... :))

    şi eu am fost stoarsă la birou în ultimul timp.. şi nu am reuşit să-mi pregătesc tot ce mi-aş fi dorit pentru acasă, iar ziua de 24, care-mi va fi liberă ca prin farmec, nu-mi va fi deajuns :(

    frumos citat-gând, nu l-am mai auzit pană acum..

    te pup, draga mea, sărbători cu multă bucurie"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii ca nu m-am asezat niciodata pe canapeaua din camera! :))))
      Mi-ai dat o idee. A ramas neatinsa de cind am venit. Chiar si pernele au ramas in aceeasi pozitie.

      Si eu tot 24 am liber. Sa vad cum ma descurc. Saptamina trecuta chiar m-a dat peste cap.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...