Viata... la bloc...

marți, 1 aprilie 2014

sursa
Nici nu m-am intors bine acasa ca vecinii mei au vrut neaparat sa-mi aminteasca de "armonia" traiului la bloc. Sub noi locuieste o familie, in jur de 60 de ani, cu care nu am avut de-a face niciodata pina acum citeva zile, cind...

...doamna a venit nervoasa la usa noastra. Era acasa doar M. De cum i-a deschis a inceput ploaia de injuraturi. Ne-a facut si "prosti" si "nesimtiti" si "prost-crescuti"... Luat prin surprindere si cu un calm de care numai el poate da dovada, o intreaba ce s-a intimplat.

Care credeti ca era motivul? Eu! Doamna, bolnava cum inima, dupa cum s-a descris s-a saturat sa ma auda cum merg cu tocuri prin casa la 3 noaptea. In zadar i-a explicat sotul meu ca eu la ora aia dorm sau ca nici macar nu am fost in tara pina acum ceva timp. Nu a fost chip sa o convinga. Ca sa o dea la pace cu femeia, i-a propus sa vina la usa ori de cite ori i se pare ca aude ceva de sus.

Eu ce sa zic? Am ramas fara cuvinte cind m-a sunat M. sa-mi povesteasca. Cit despre tocuri? Port o data sau de doua ori pe an. Si nu la 3 noaptea prin casa, ci doar atunci cind sint invitata la vreo nunta. De felul meu, nu ma imbrac prea elegant: port blugi, balerini, sandale cu talpa joasa si, obligatoriu, papuci de casa atunci cind sint acasa. Iar de trei ani de cind stam in acest bloc, nu am dat niciodata nici o petrecere, televizorul merge foarte rar si atunci cu volumul mic, cu aspiratorul dau doar la miezul zilei si doar cind e neaparat nevoie...

 Nu stiu ce aude doamna noaptea, dar chiar imi pare rau ca s-a ajuns la un astfel de conflict. Sper sa se convinga ca nu e de la noi!

12 comentarii:

  1. Noi suntem în pielea bătrânei, dar pe bună-dreptate!:)) Avem sub noi un lăutar... Dar nu procedăm la fel. Vecinii se iau de noi pentru că facem gălăgie când ieșim la bloc, în rest, nu...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai... imi si imaginez!!! Cred ca-i bine ca nu va duceti la usa lui de fiecare data cind auziti muzica; mai rau l-ati enerva. Daca mai bea si un paharel, s-a zis cu linistea.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Da, trebuie sa dam dovada de rabdare si intelegere; sa ne facem ca nu auzim un puiut care merge cu premergatorul prin casa cind ne doare capul mai tare ori muzica ori vecinul care da gauri la 10 noaptea ori vecina care scapa dimineata nu stiu ce oale prin cada...

      Ștergere
  3. Ati invatat-o prost, cu prea multa liniste. In orarul acceptat poti si sa zugravesti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prost, prost... Ai dreptate! Nu tu muzica, nu zgomot, nu petreceri... Problema e ca doamna de care vorbesc are ceva cu toata lumea. Vecinii de pe scara au avut des conflicte cu ea si zilele trecute facea scandal ca nu vrea sa-i dea nimeni bani pentru ca ea a cosit iarba din fata blocului. :)))

      Ștergere
    2. nu pot sa judec daca are o problema cu lumea sau nu.
      Problema e simpla: exista niste reguli, le respectam. Nu ii convine: sa nu vina dupa 1 sapt. la usa, ci pe loc, sau sa trimita politia. Altfel si tu poti apela la aceleasi reguli.

      Acum multi ani un amic povestea, plin de umor, cum a scapat de o baba zapacita: cand a venit la el ca da muzica tare (nu stiu cat de tare dadea, dar era in orarul acceptat) baiatul i-a deschis usa. In chiloti. A 2a oara nu a mai venit baba la usa, dar nici el nu a mai dat muzica asa tare.

      Ștergere
    3. Doamne!! Viata la bloc e asa amuzanta!! :))))
      S-a mai linistit doamna. Vad ca de o luna de zile nu a mai venit pe la usa noastra.

      Ștergere
  4. ...............Traim intr-o tara in care ceea ce se numeste "bun simt" lipsete cu desavarsire, cei 7 ani de acasa ...la fel......Si tu vei ajunge o ,citez,..."baba zapacita"........si tu vei dori liniste si tu vei dori multe la varsta bunicii.....dar din cauza unui IDIOT lipsit de bun simt si crescut la oi si pe malul santului la tara.....(tin sa aduc aminte ca Ceasca a adus toti taranii la oras.......)........NU TE VEI PUTEA BUCURA DE LINISTE...............

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai! Imi doresc sa fiu o "babuta zapacita" in sensul bun al cuvintului! :)

      In rest, ai mare dreptate. In ziua de azi, am ajuns sa ne toleram unii pe altii, nu sa traim in armonie! :) Si, crede-ma, poate fac rau, dar cind am de-a face cu persoane lipsite de bun simt, nici nu le mai fac observatie. Uneori stiu ca nu am cu cine vorbi, alteori, mi-e frica de reactia lor.

      Ștergere
  5. Sper ca s-au rezolvat aceste probleme si batranica si-a dat seama de unde se aud tocuri la 3 dimineata.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar s-au rezolvat. Nu stiu daca a aflat cine merge pe tocuri, dar nu ne-a mai reprosat nimic. Ba chiar ne saluta respectuos! :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...