Lupta kilogramelor cu mine

duminică, 22 martie 2015

Am fost simbata prin oras pe la magazinele de haine si am tot probat: ba o pereche de blugi, ba un sacou, bluze... si am plecat din cabina de proba cu un gust amar. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, am in plus 10 kilograme. Evident, hainele nu mai stau cum stateau odata... si nici masurile nu mai sint aceleasi...

E drept ca in Manila mincam doar o masa pe zi (la amiaza) si in rest doar fructe si legume. In plus mergeam pe jos de acasa pina la serviciu si faceam plimbari regulate la sfirsit de saptamina ca sa mai vizitez orasul.

Acum insa, lucrez seara pina tirziu... maninc pe apucate si nici miscare nu mai fac. Inainte aveam abonament la sala, eram atenta la ce maninc si starea mea de bine era molipsitoare. Aratam si ma simteam bine... ma imbracam colorat si vesel si imi facea placere sa ma uit in oglinda si sa ma urc pe cintar.

Acum, cintarul sta ascuns sub dulapul din baie, iar hainele colorate - in debara. Eu arat imbatrinita si pun pe mine numai gri si negru. Dorm cit incape si nu am chef de nimic. Zici ca am depresie, dar nu am...

Drept dovada ca nu am, ieri mi-am cumparat ceai de slabit, m-am apucat de exercitii pe stepper si m-am decis sa nu mai maninc dupa ora 19.00.

Acesta e ceaiul de slabit. Am dat pe el 12 lei si l-am cumparat de la plafar. Nu am mai baut pina acum de la aceasta firma, dar l-am cumparat pentru ca nu e la pliculete, ca sa-l pot face la cafetiera. Poate ca ceaiurile de slabit nu au nici un efect, dar pe mine ma va ajuta/obiga sa-mi beau necesarul zilnic de lichide. Am constatat ca sint zile in care beau foarte putina apa si ma tem sa nu ma usuc intr-o zi. :)

sursa
Si acesta e stepperul. L-am cumparat de la Lidl in urma cu ceva timp cu gindul sa-l folosesc, dar nu m-am tinut de treaba. Azi m-am apucat de facut exercitii si mi-am propus sa faca macar 10 minute pe zi.

sursa
Vad eu cum e vremea si poate o sa merg pe jos pina la serviciu macar o zi pe saptamina. Ar fi cam 7 km si intr-o ora si ceva m-as incadra. Ori poate la terminarea programului, daca nu o sa fiu prea obosita.

La capitolul mincare, deocamdata, nu renunt la nimic. O sa maninc in continuare: orez, paste, cartofi, piine, fructe si legume cit va tine postul, si carne dupa ce va trece. 

Sper ca pina la vara sa nu mai arat ca un ursulet panda!



19 comentarii:

  1. mersul pe jos este de mare ajutor! succes!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E asa frumos afara! Chiar imi doresc sa merg cit mai mult pe jos! :)

      Ștergere
  2. 😀 mult succes! Si eu tot incerc, dar ... Uf!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draga mea! Eu am mai avut astfel de incercari la viata mea... Prin facultate avea 70 de kg si cu muulta vointa am ajuns la 55 kg. Sper sa reusesc si de data asta! :)

      Ștergere
  3. si eu am o problema cu kg in plus. am inceput si eu sa beai ceai, de 2 feluri, dar si sa fac putina miscare. desi am avut zile in care nu m-am putut tine de gimnastica sunt multumimta pana acum de rezultat. da, si regula e nu mai mananc nimic dupa ora 18-19:00. sa ne spui si noi cum e ceaiul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vreau sa scriu! Si despre ceai si despre miscare si despre cit am slabit. Sigur ma voi automotiva sa nu renunt! Eu nu stiu cum sa fac cu mincatul seara... Termin programul tare tirziu si cind ajung acasa sint rupta: si de oboseala si de foame! :))

      Ștergere
  4. Si eu vreau sa ma mobilizez sa incep o dieta, ma tin de treaba 3-4 zile si apoi imi fur caciula!!!Si toT asa am intrat intr-un cerc vicios!!!La fel, urasc cabina de proba!!!!Rezultate cat mai bune cu ceaiul de slabit, si asteptam impresii si rewiev aici pe blog!O saptamana faina iti doresc!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici la mine nu merge cu diete. Am incercat si m-am lasat la fel de repede ca tine. De asta nu vreau sa renunt pentru moment la nimic cind vine vorba de mincare. Cu cit simt eu ca nu am voie ceva, cu atita imi place mai tare. :))

      Ștergere
  5. Ai rabdare cu tine, si incearca sa mananci cat mai multe fructe si legume in stare cruda. Mersul pe jos face minuni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca bine zici: RABDARE! Cred ca asta e cuvintul cheie cind vrei sa obtii rezultate de lunga durata; si cind vine vorba de diete si cind vrei sa inveti o limba straina si cind cauti un job, etc. Rabdare si perseverenta!

      Ștergere
  6. Tare bine mă regăsesc în ce povestiti. Am trecut exact prin aceleasi stări pana intr- o zi...in postul Craciunului 2012 când am zis Stop. Nu am renuntat la niciun aliment, nici măcar la ciocolata, in schimb nu mancam nimic dupa 6 seara si cel Putin de 2-3 ori pe săptămână mergeam pe jos la birou (tot 7 km aveam de parcurs). Dupa primele 3 luni, adică dupa ce am iesit din iarna aveam asa o energie si o conditie fizica buna încât puteam sa parcurg zilnic 14 km adica dus- întors pana la servici. Nu făceam asta in fiecare zi pentru ca uneori ploua, alteori aveam cate ceva de facut seara si nu- mi permiteam sa pierd 1hsi jumătate pe drum...dar din noiembrie până in luna iunie am dat jos 12- 13 kg in felul acesta...tinand si toate posturile cu pâine, paste, cartofi ...
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca mi-ai scris experienta ta si m-am bucuract cind am citit si rezultatele. Daca ma crezi, ma simt taaaaare obosita si secatuita de puteri... si fac activitate de birou. Nu vitaminele imi lipsesc, ci miscarea. Sint o sedentara si daca continui asa, in curind, o sa prind radacini pe scaunul de la birou.

      Ștergere
  7. Bafta multa! Sa ne tii la curent cu rezultatele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajuta, Loredana! Abia astept sa scriu cind s-au dus primele 2-3 kg.

      Ștergere
  8. Am si eu problema asta - e doar vina mea, ca nu am avut grija de mine.
    Acum doi ani am slabit, intr-o vara, fara efort, aproape 6 kg in 4 luni. Am redus mult, dar nu total, cantitatile de dulciuri, paine, cartofi, orez, paste si ma ingrijeam sa nu mananc seara tarziu, dupa 7-8. N-am facut miscare deloc, ar fi fost bine sa fac asta.
    Desi dupa o vreme m-am lasat iar pe tanjala, am ramas cu ceva bun. Organismul meu s-a obisnuit fara zahar si acum aproape toate dulciurile din comert mi se par mult prea dulci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si la mine e vina mea cit incape. Maninc seara tirziu si mai mult uscat (paste, orez, cartofi) in loc sa beau un ceai sau sa maninc o supa.

      Inainte nu mincam dimineata deloc. Niciodata. Prima mea masa era un covrig pe la ora 11. Si apoi abia seara dupa ora 19 cind ajungeam acasa si mincam tot ce se facea repede.

      Acum am inceput sa maninc dimineata si mesele s-au mai echilibrat. Incerc sa consum si cit mai multe lichide si sa fac si miscare. De undeva trebuie sa apara rezultatele. Ah... si o sa ma cert si eu cu "domnul zahar" sub orice forma ar fi el.

      Ștergere
  9. Sa zic din experienta mea: am redus usor din portiile la o masa ( postul inseamna in primul rand infranare), am schimbat putin proportia(adica mananc mai putine paste si mai multa salata verde/papadie/untisor sau urzici etc. etc).
    Urc /cobor pe jos (et. 5), merg pana la munca cu metrou dar uneori ma intorc pe jos(am 6km si fac 55-60min). Uneori nu am nici atata timp/entuziasm/vremea aici ploua si e vant destul de des asa ca merg doar o portiune pe jos. Orice e mai bine decat inainte.
    In rest, 20-30min ar prinde bine pt cateva exercitii (si sunt seturi de exercitii pe youtube), dar eu nu ma pot inca mobiliza diminetile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu ma pot mobiliza sa ma apuc de exercitii. Si in nici un caz dimineata. :))) Abia ma pot trezi dupa ora de iarna. Nu stiu ce o sa ma fac cind o sa-mi schimbe astia ora duminica. Cred ca o sa fac o petitie sa raminem la cea care e acum. :)))

      Rid eu rid, dar cind stau si ma gindesc cum ma trezeam la ora 6.30 cind eram in clasa I pentru ca trebuia sa ajung la scoala; si-mi verificam ghiozdanul si ma aranjam + imbracat cu uniforma...

      Acum sint o lenesa. Incep de la 10 si ma trezesc la 9. Cite lucururi as putea sa fac de la 7 la 9 daca as vrea: curatenie, mincare pentru masa de seara ori as putea sa merg pe jos pina la serviciu.

      In plus maninc prost. Ziua nu maninc mai nimic (la serviciu nu-mi iau niciodata mincare gatita; imi cumpar covrigi, fructe), iar seara maninc toata mesele care trebuiau mincate de-a lungul unei zile. Cum sa nu arat cum ca un urs? :)))

      Ștergere
    2. Ma bucur ca ai identificat cateva din problemutze. Exista multa lume care nici macar nu isi da seama unde ar putea imbunatati.... sau mai grav, nici nu recunsoc ca au o problema cu greutatea si mancatul compulsiv si ca asta le face rau lor dar si celor din jur!

      Eu imi iau la munca mancare gatita desi uneori mi-e lene. Acum profit ca au iesit verdeturile si combin mult cu salate.

      Eu ma trezesc la 7 si 15 dar imi zic mereu ca miine ma voi trezi la 7 fara 15 sa fac cateva exercitii. Evident ca nici in weekend nu le fac - ca si asa ar fi mai bine.

      Un exemplu de regim de slabit de la medicii belgieni este sa bag 2 zile pe sapt.cu sub 500calorii pe zi (adica supa de legume la cele 3 mese pe zi) - dar eu imi zic ca doar am 4-5kg in plus, nu am nevoie. Si aici ma mint, imi dau seama ca dupa 30 ani mi s-a schimbat metabolismul si e bine sa reduc mesele (nr si cantitate) peste zi.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...