Cuvintul anului 2016

duminică, 3 ianuarie 2016

Irina ne invita sa ne alegem cuvintul anului 2016. Trebuie sa recunosc ca alegerea de anul acesta nu-mi apartine; mi-a fost intr-un fel impusa, dar cred ca mi se va portivi de minune. Cea care s-a gindit la el a fost o colega de serviciu, care mi-a spus inainte de Craciun: "motto-ul tau pe 2016 sa fie: delegate, delegate, delegate!!!" 

Asadar, cu "delegate" (deleaga, in romaneste) m-am ales! 

 De ce DELEGATE?

  • Pentru ca imi doresc sa duc o viata normala si sa gasesc echilibrul intre munca si viata persoanala.
  • Pentru ca nu vreau sa mai lucrez acasa. La ora 18.00, imi doresc sa ies senina din birou si sa ma gindesc la ce sa fac de mincare, ce sa citesc, unde o sa-mi petrec week-endul, unde mergem vara viitoare in vacanta... Si in nici un caz la cum sa termin proiectul asta pina la 2 noaptea, penru ca miine ma mai asteapta altul la prima ora.
  • Pentru ca vreau sa fiu mai organizata. Trebuie sa-mi pun ordine in activitatea de la birou, ca sa pot ajunge la timp acasa. Abia apoi, ma voi ocupa de pus casa in ordine, de stabilit meniuri pe saptamini, de economisit, citit si impletit. 
  • Pentru ca imi doresc mai mult timp liber: pentru plimbari, lecturat, ascultat muzica, vazut filme, calcat haine. Mi-am dat seama ca de mai bine de 3 ani nu am mai mers la o sala de sport, ca anul acesta am vazut putine filme si am citit si mai putine carti. Cit despre calcat (activitate care imi place in mod deosebit) nici nu a putut fi vorba; am calcat doar la nevoie si atunci pe fuga.
  • Pentru ca trebuie sa-i invatam si pe cei din jur ceea ce stim noi. In ziua de azi, cheia succesului nu e sa tii totul pentru tine, ci sa imparti ceea ce ai: informatii, timp, cunostinte, idei. Pina la urma nimeni nu e de neinlocuit, dar conteaza sa fii un bun formator ca sa lasi pe cineva in urma ta atunci cind ai nevoie sa lipsesti chiar si o zi. 
Si exemplele ar putea continua...

Bineinteles, fara a ma transforma intr-o lenesa si a da in stinga si in dreapta tot ce fac, am sa incerc sa gasesc oamenii cu potential si am sa le dau increderea si sprijinul meu pentru ca si eu si ei sa dam tot ce e mai bun din noi si sa ducem treaba la bun sfirsit. Am sa incerc sa ma documentez pe aceasta tema - am vazut ca s-au scris multe articole in engleza si poate am sa scriu si eu din experinta mea.

Aruncind un ochi in urma...
Cuvintul anului 2015 a fost cumpatare. La intrebarea: daca am fost sau nu cumpatata? raspunsul e unul singur: NU. Uneori am cheltuit peste masura, alteori am lucrat peste puteri, au fost momente cind am mincat mai multe decit trebuia sau am uitat sa ma mai opresc din a consuma/cumpara lucruri care imi placeau. In 2015 am fost o fiica risipitoare, care priveste cu tristete in urma si incearca sa invete din greseli.

Sper ca anul acesta sa-mi aduc mereu aminte de cele doua miini care ilustreaza aceasta postare ori de cite ori imi va trece prin minte sa iau eu toate proiectele care vin in loc sa le coordonez. M-am gindit ca cele doua miini sint un simbol reprezentativ: asa cum o mina o spala pe alta, un om il ajuta pe celalat si tot asa.

Bucurie, pace si minte sa avem! 




19 comentarii:

  1. La multi ani!
    Sa ai un an bun si prosper, in care sa-ti duci cu bine toate planurile facute!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani, draga mea Loredana! Sa va fie casa plina de bucurie si speranta!

      Ștergere
  2. La multi ani!e foarte generos ceea ce ti-ai propus,spor si ajutor de Sus iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajuta! Iti doresc din toata inima un an linistit. Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  3. mi-era dor de tine! La multi ani cu sanatate si dorinte implinite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ana mea draga! La multi ani! Sa ne fie viata senina si sa ne bucuram de fiecare clipa!

      Ștergere
  4. Interesant la ce te gandesti tu...eu tare as vrea sa pot lucra de acasa, dar nu stiu ce. Nu as mai vrea sa merg la lucru. Cat despre calcat, eu una nu ma omor...calc ce e nevoie. Sa ai numai imliniri in noul an, draga mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca as avea copilasi, cred ca m-as gindi si eu la varianta de a lucra de acasa. Sper sa arunce cel de Sus un ochi si spre noi si sa ne trimita un sufletel care sa ne bucure casa.

      La multi ani!

      Ștergere
  5. La multi ani! Un an nou cu bucurii! Carmen

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani! Un an nou cu bucurii! Carmen

    RăspundețiȘtergere
  7. Iti doresc un an mai bun decat precedentul si sa duci la bun sfarsit tot ceea ce iti propui!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa sa fie! Eu iti doresc sanatate, liniste si implinire! La multi ani!

      Ștergere
  8. Draga mea,iti doresc sa ai parte de un an minunat,plin de realizari, multa muuulta dragoste,liniste si timp pentru tine.
    Ma bucur sa te revad.
    la multi ani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma bucur! Si-ti multumesc pentru urari! Imbratisari si un an minunat!

      Ștergere
  9. La multi ani si un an 2016 mai bun! Fie ca gandurile sa ti se materializeze!
    Frumoasa alegere: delegatul. Citind articolul imi dau seama ca iti va prinde bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Mi-ar prinde tare bine, dar stii ce greu e? Ieri cind am ajuns la munca, aveam aceeasi tendinta... de a face eu, in loc sa distribui. Sper sa ma obisnuiesc!

      Ștergere
  10. La multi ani cu bucurii draga Amedeya! Ma obisnuisem cu tine si ai disparut o perioada... Ti-am simtit lipsa adica! :) welcome back!!! cu drag, Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea! Nu ma bucur ca mi-ai dus dorul, dar ma bucur ca m-ai purtat in gind! Te imbratisez cu drag! :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...