Ianuarie - luna relax - take it easy...

marți, 7 ianuarie 2014


M-am gindit sa nu ma dau peste cap ca sa incep anul in forta. Eu am un talent aparte cind vine vorba de stat peste program, lucrat pina peste poate, luat de munca acasa... Cred ca sint pacatele tineretii! Parca vad ca peste 5 ani nu o sa mai fiu asa viteaza.

Asadar, mi-am zis sa o iau un pic mai usurel. Am privit in urma la 2013 si toate amintirile mele sint legate in mare parte de munca, timpul petrecut la birou si mai putin legate de timpul petrecut alaturi de M, de plimbari, timp liber, relaxare, concedii...

Pur si simplu mi-e rusine sa recunosc ca uneori am nevoie de ajutor. Ca sa nu mai spun ca am mereu impresia ca pot termina mai repede decit e deadline-ul si ca numai eu fac cel mai bine si nu pot sa am incredere sa dau altcuiva. Sefa mea de la serviciu mi-a spus sa-mi schimb modul de a gindi pentru ca "un bun manager a acela care stie cum sa foloseasca la maxim resursele pe care le ale"... si nu cel care munceste in locul angajatilor pe care ii are in subordine. Cita dreptate are!

Anul trecut doar am digerat ceea ce mi-a sugerat, dar anul acesta chiar am de gind sa pun in practica. Zilele acestea am cerut ajutor sa termin un proiect. Puteam sa-l fac eu, dar asta insemna sa pierd niste nopti si sa fiu mai putin concentrata a doua zi la munca. In alta ordine de idei, am inceput sa stabilesc termene mai lungi pentru activitatile pe care le desfasor si sa anunt daca cumva e nevoie de mai mult timp si am mai delegat sarcini si altor persoane. Pina la urma, cit pot sa greseasca? :)

Fac toate astea pentru ca 2014 e anul familiei pentru mine. Asta inseamna ca va trebui sa gasesc echilibrul intre casa, munca, cumparaturi si familie, ca sa nu aiba nimeni de suferit! :)

Pina la urma “Munca este grea atunci cand se ingramadesc treburi usoare pe care nu le-ati facut cand trebuia”.  John Maxwel

6 comentarii:

  1. Pentru orice este timp - si pentru munca si pentru familie. Prioritatea este familia, dar uneori se schimba pentru scurt timp prioritatile cand trebuie sa terminam ceva, sa rezolvam o problema urgenta. Cred ca devine o problema cand pur si simplu se prelungeste la nesfarsit si se schimba polul prioritatilor noastre. Important este sa gasiti voi doi un echilibru :) (uneori dorul cimenteaza relatiile)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e Ancuta, intocmai cum ai spus tu! Anul trecut am avut impresia ca s-a prelungit la nesfirsit... si s-a mai lasat cu cite un oftat! Anul asta - echilibru!

      Ștergere
  2. Din antichitate citire : " Pan metron ariston " , adica totul e sa gasesti linia de mijloc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta-mi doresc draga mea Dani! Am tot tras spre extreme pina acum si nu a fost tocmai bine!

      Ștergere
  3. Iti doresc sa jonglezi cat mai echilibrat cu sarcinile acestea si sa acorzi atentia si muncii si familiei..atat cat necesita fiecare.A!Si s anu te uiti pe tine ;P
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaaa! Eu! Mai sint si eu pe aici! Ai dreptate! :)))
      Uitasen!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...