Leapsa cu carti...

miercuri, 15 ianuarie 2014

google
 ... vine din casuta din poveste  de la Ancuta, dar si Din alte zari... de la Corina. Multumesc!
Prima amintire cu mine cititnd... pe la 4 ani cind m-am trezit cu un frate acasa si nu mai eram eu centru atentiei! Nu stiu de unde aveau parintii mei un abecedar, dar am amintiri cu mine alergind de la primele pagini cu cuvinte la ultima pagina unde era alfabetul. Ca sa citesc cuvintul "bunica" aveam ce cauta prin alfabet. Tineam minte primele trei litere - b de la bomboana, u de la umbrela, etc. si cind ajungeam la ultimele, le uitam pe primele. :) 

Prima carte pe care am citit-o si recitit-o... Cuore inima de copil de Edmondo de Amicis

O carte pe care fiecare copil ar trebui sa o citeasca...  cred ca, chiar, cea de mai sus. Am primit-o de la mama cind eram in clasa a doua si o mai am si acum. Recunosc ca anul trecut am recitit unele povestiri. E una din cartile la care ma intorc cu drag si pe care as darui-o unui copilas!

Locul meu preferat de citit... in pat. Am incercat sa citesc pe iarba, la masa, pe fotoliu, dar parca nimic nu se compara cu patul si perna. :)

Accesorii obligatorii la indemana... semnul de carte. Asta pentru ca imi place sa pastraz cartile ca noi, fara sa indoi foile sau sa pun altceva intre pagini. Am incercat sa am la indemina o agenda si un pix, dar nu vreau sa-mi intrerup lectura. Uneori imi venea sa notez pagini intregi cu citate.

Numarul cartilor de pe lista mea viitoare... in momentul de fata am trei carti pe care mi le-am cumparat. Evident, nu vreau sa ma opresc aici pentru anul acesta. Dar mi-am propus sa le termin pina la sfirsitul lui februarie. Cred ca undeva la o carte pe luna... ar fi rezonabil pentru mine si timpul de care dispun. Parca nici nu as vrea sa citesc pe banda rulanta si sa nu ramin cu nimic.

Ultima carte pe care am primit-o sau am cumparat-o... Don't know much about anything else - Kenneth C. Davis.  Am gasit-o la reducere si trateaza aspecte mai putin cunoscute din viata unor personalitati sau evenimente care s-au petrecut.

O carte care mi-a schimbat viata intr-un fel... cartile scrise de arhimandrit Vasilios Bacoianis. M-au facut sa vad cu alti ochi lucrurile si sa inteleg altfel realitatea lumii in care traim. Cartile sint despre secolul 21 si pentru secolul 21. Parca nu mai e criza finaciara cea pe care ne-o prezinta stirile, nici casatoria - "fiere" asa cum zice gura lumii, si parca nedreptatea si necazurile vietii sunt mai usor de suportat acum. Toate acestea (criza finaciara, casatoria, necazurile vietii) sint chiar titlurile cartilor.

O carte care imi place, dar care pare sa nu placa nimanui... cartile de bucate! :) Eu nu le tratez ca pe niste reviste in care caut ceva, ci le consider adevarate opere de arta! Au locul lor in biblioteca mea si am citeva colectii dragute!

O carte care nu-mi place, dar pe care toata lumea pare sa o iubeasca... aici ar fi mai multe! Cele inspirationale - mi se par ca vind niste idei pe care nu le poti aplica in realitate (cum sa fii mai... si mai...) si SF-urile.

O carte care ma intimideaza... Fifty Shades of Grey; mi-a recomandat-o o colega de serviciu cu mesajul "o sa te indragostesti de ea", dar cind am citit pe internet despre, nu am mai cumparat-o.

Trei dintre scriitorii mei preferati... Omar Khayyam, Charles Dickens, Kahlil Gibran

Dau mai departe la Melly, Ingrid, Anastasia.
,

6 comentarii:

  1. si mie mi-au placut versurile lui Omar Khayyam!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Autorul ca autorul, dar traducatorul.... El e omul care are tot meritul!

      Ștergere
  2. Ai fost inspirata. Fifty Shades e o porcarie. Nu e problema ca e erotica, nu-i deloc un limbaj dur, dar e scrisa aiurea. Mie nu mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru ce-mi spui. Daca mai e scrisa si prost chiar ca nu se merita. Aici costa in jur de 30 de dolari si chiar la pretul asta as gasi altceva mai bun!

      Ștergere
  3. Si eu am primit Cuore la premiu in clasa a doua. Vara trecuta am recitit-o pe kindle in aeroport si am plans pret de vreo ora cat a durat asteptarea:)), cred ca pentru ceilalti pasageri era comica scena...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hey Ancuta, mi te si imaginez cu micutul kindle si lacrimi in ochi. Cartea chiar e minunata!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...