Spend less... do more!

sâmbătă, 7 februarie 2015

Sint unele retete pe care imi place sa le fac in anumite zile ale saptaminii. Si cea din imagine e una pe care o fac doar simbata. De ce? Pentru ca are oua. Eu nu sint mare consumatoare de oua. Fierte maninc o data pe an, la Pasti. In rest, doar la snitele, chiftelute ori prajituri si, rareori, omleta. 

Jumatatea mea, in schimb, ar minca oua in fiecare zi in orice "stare de agregare": fierte, prajite, omleta... ca sa nu mai zic ca ia cu degetul si din cele crude batute cu zahar pentru pandispan.

Omleta din imagine am facut-o intr-un vas micut termorezistent cumparat acum vreo 4-5 ani. Am pus pe fundul oalei brinza topita, bacon, ardei si apoi doua oua batute bine cu telul. (uf... iar imi aduc aminte ca nu am mixer :).

Am dat-o la cuptor vreo 15 minute si am tot verificat-o cu scobitoarea sa vad daca e gata! Mi-a mers la suflet! :)

16 comentarii:

  1. Ce bine arata!si mie imi place sa fac tot felul de omlete,am descoperit recent una rapida si satioasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neaparat sa ne dai si noua reteta! Imi plac mult cele rapide si consistente! :)

      Ștergere
  2. Sunt usor de facut omletele si chiar imi place mai mult sa bat ouale cu telul. Nu folosesc niciodata mixerul pentru treaba asta :) Sa incerci si cu spanac, sparanghel si chiar cu dovlecei taiati fasii subtiri, doar ca trebuie oparite sau sotate legumele inainte de a adauga ouale batute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-am gindit la varinata oua + legume (mereu puneam si o bucatica de carne). O sa incerc spanac, pe care nu imi place sa-l maninc gatit! Imi place doar in salate! :)

      Ștergere
  3. Sa-ti fie de bine!Arata super!Si vasul in care ai facut omleta este tare dragut!Sigur o sa incerc si eu reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasul l-am cumparat mai demult pentru ca era roz. :))
      Si nu l-am folosit niciodata pina acum pentru ca e mic si nu stiam ce as putea sa fac in el. Asa cum scriam mai sus, mai mult de doua oua plus ceva carnita nu poti pune in el. Cred ca l-as putea folosi sa fac si niste paste cu brinza (o portie pentru sot; eu nu pot minca lactate).

      Ștergere
  4. Sunt de acord cu "jumătatea ta", adică sunt pe aceeaşi lungime de undă cu el. :D Mulţi spun că nu-s sănătoase atâtea ouă, dar medicul zice, în urma analizelor foarte bune, că dacă organismul nu zice "nu", chiar nu sunt probleme. Şi sincer, cum poţi refuza un asemenea festin, mai ales că-n situaţii de gen, acasă, desigur, eu mănânc cu mămăligă şi ceapă (ori murături).
    Săptămână binecuvântată cu spor în cele bune să fie la voi!
    p.s E drept, mâncăm multe ouă, dar să nu uităm că-n posturi facem pauză. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, in posturi facem pauza. Cred ca de asta imi plac mie ouale fierte numai la Pasti. :)))

      Saptamina cu bucurie si la Zidurile!

      Ștergere
  5. Genial! la cuptor! si eu incerc! Tks de reteta !!!! Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce merg retetele simple!! Asa-mi place cind gasesc cite una!

      Ștergere
  6. Sa iti fie de bine ca tare multa pofta ne-ai cam facut...Eu una deja am scapat de o masa maine cu ideea ta :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi gatim o singura masa pe zi, cea de seara. Si asta pentru ca, atit eu cit si sotul meu ajungem acasa in jur de ora 19.00. Demult nu am mai gatit 3 mese: mic dejul, prinz si cina in timpul saptaminii. Doar simbata mincam de trei ori impreuna!

      Ștergere
  7. genial.
    O sa incerc si eu. As putea folosi multe resturi din frigider.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite un site fain tare: http://myfridgefood.com/
      Si asta e urmatoarea reteta pentru simbata ce vine:
      http://myfridgefood.com/recipes/breakfast/bacon-wrapped-mini-omelet/

      Bifezi la inceput ce ai prin frigider si el iti cauta retele pe care le poti face cu ingredientele alese!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...