Supa de pui pentru suflet. Gindeste pozitiv!

joi, 5 septembrie 2013

Vine cite un moment in viata noastra cind ne simtim facuti una cu pamintul! Si oricita incurajare am primi de la cei din jur parca nimic nu funtioneaza mai bine decit povestile prin care descoperim ca altii sint mai batuti de soarta decit noi! La mine functioneaza mereu!

Luna trecuta am intrat intr-o librarie cu gindul sa-mi cumpar o carte pe care mi-a recomadat-o o prietena.
Eram destul de suparata, iar motivele supararii mele erau cit se poate de diverse. Speram ca recomandarea, scrisa la modul cel mai comic cu putinta - asa mi-a descris-o prietena- sa-mi mai schimbe starea de spirit.
Dar cartea cu pricina de negasit! Mi-am adus aminte de o alta dintr-o serie cunoscuta pentru mine Supa de pui pentru suflet. Am vazut-o la raft, am pus mina pe ea si am citi-o pe nerasuflate.

101 intimplari adevarate despre oameni care au fost nevoiti sa porneasca de la zero dupa ce viata le-a dat lovituri puternice! Decese, boli grave, accidente, depresii, durere, disperare! Am citit despre toate acestea si stiu ca nu o sa va vina sa credeti, dar nu mi-au lasat nici un gust amar! Am fost alaturi de cei care au suferit si s-au ridicat pe cele mai inalte culmi ale sperantei si au avut puterea de a se adapta la noile conditii ale crudei realitati pe care o aveau in fata!

Am plins si am ris, m-am tulburat si m-am bucurat cind personajele cartii isi derulau istorioarele. In fiecare seara imi spuneam - gata, asta e ultima, dar niciodata nu ma puteam opri si continuam cu inca doua-trei. Asa se face ca am terminat cartea in mai putin de o luna de zile si ma gindesc cu interes sa-mi mai cumpar una! Daca nu din aceeasi serie, macar la fel de emotionanta si cu aceeasi incarcatura pozitiva.

Sa va spun si cum am descoperit seria de "supe". In urma cu 5-6 ani voiam sa-i fac cadou mamei mele o carte. Tot cautind am dat peste Supa de pui pentru suflet de mama. Pina sa ajunga la mama, am citit-o eu toata! Apoi am scris o dedicatie si i-am daruit-o!

Ah, inca ceva: cartea, scrisa in 2009, se termina cu un capitol despre cei care si-au spus povestea. Acolo am gasit citeva cuvinte despre ei, aspecte pe care nu le-au mentionat in istorioare, dar si adresa lor de e-mail! Pe unii dintre ei, chiar imi doresc sa-i contactez!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...