Ziua 5 - hainele

vineri, 11 octombrie 2013

Sursa
Eu: - Pe asta o mai porti?
El: - Da, da! Merge la vara!
Eu: - Pai nu te-am vazut imbracat cu asa ceva in ultimele patru veri! La care vara merge? :))
El: - Las-o!

Asa am tot conversat o dupa amiaza intreaga de simbata si nu am reusit sa ajungem la o concluzie. De la ce am pornit? Dulapurile noastre sint pline de haine, e tare greu sau aproape imposibil sa pastram curatenie, iar noi purtam mereu 5 tricouri si doua perechi de pantaloni. Asa ca m-am gindit sa fac putina ordine: ce purtam sa pastram, ce nu am mai purtat in ultima perioada sa dam, ce s-a rupt sa aruncam/reciclam.

Nu am scos toate hainele din dulap sa nu vina duminica peste mine. Am scos cite un raft. Am pregatit si doua sacose - una de dat, una de aruncat si m-am pucat de sortat. Luam cite una din morman si decideam ce e de facut cu ea: daca era buna, ajungea impaturita in dulap, daca era de dat sau de aruncat in una din pungi. Am pus separat si hainele pentru calcat. Si uite asa am tot repetat operatiunea vreo citeva zile la rind. Credeati ca a fost gata in dupa-amiaza aceea? In nici un caz!!! 15 minute zilnic, vreo 6 zile la rind.

In ultima zi a trebuit sa calc si sa calc. Aici alte sortari: ce era cam depasit sau se calca greu a ajuns tot in punga de dat. Si uite asa s-au adunat vreo 3 sacose din alea mari de rafie de la Carrefour, pe care le-am trimis la mama cu prima ocazie. Imediat ce le-a primit ma suna:

-Da' ce e cu hainele alea?
-Sint de dat.
-Vai, dar toate-s bune!

Or fi! Mi-am zis eu in gindul meu! Asa se intimpla cind cumpar fara sa am nevoie sau fara sa probez sau pentru ca era la oferta! Ajung sa am mormane de haine care imi invadeaza dulapurile si nu mai pot fi tinute sub control.

Capitolul acesta - hainele - simt eu ca nu o se incheie aici. Sigur voi ajunge si la numarul 2 si la numarul 3, pina o sa fac un roman. Inca mai sint de dat si de aruncat!

7 comentarii:

  1. O prietena psiholog mi-a spus odata ca prin lucrurile pe care le adunam incercam sa substituim lucrurile importante sau persoanele pe care le-am pierdut in viata. Stiu ca nu se prea potriveste ce tocmai am spus cu postarea ta dar este primul lucru la care m-am gandit. ciudat :) . Mult spor la eliberat rafturi. Eu am scapat de multe cand m-am mutat si tot mi se pare ca mai sunt multe in plus prin casa. week-end placut sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai perfecta dreptate. Multi dintre noi vad in shopping o "terapie" la problemele pe care le au. Eu ma bucur ca mai scap de o parte din ele, iar mama e si ea fericita ca a reusit sa le "distribuie"; ca sa nu-ti mai spun ca si-a gasit si ea ceva prin sacose. :) Un inceput de saptamina minunat!

      Ștergere
  2. Si o sa mai fie si greseli, cand o sa vezi ceva cu pret prea bun, sau prea frumos, dar, in genere cu mici abateri, eu nu m-am mai intors la a cumpara tone de haine, asa ca acum, dulapurile sunt mai aerisite si am mai multe cu care sa ma imbrac:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar vineri am fost la un pas de a cumpara o pereche de blugi si niste balerini. Doua ore m-am invirtit prin magazine si oscilam intre a-i cumpara pe unii sau pe ceilalti. Pentru ca nu ma puteam decide, am hotarit sa nu iau nimic! :))

      Ștergere
  3. Noi ne-am mutat de aproape un an la casa niastra.Nu avem inca copii dar casa fiind mare,curatenia ne ia mult timp.Asa ca regula dupa care ne ghidam si acum este:daca nu este util...nu este nici decorativ...asa si in dressing...avem cat sa ne ajunga...dar nu cat sa dea dulapurile pe afara...Daca te prinde "microbul"asta...e greu sa scapi de el...Cred ca toata lumea are o gramada de haine dar doar cateva pe care le poarta frecvent.

    RăspundețiȘtergere
  4. E demonstrat ca purtam cam 20% din haine in 80% din timp... Si eu m-am apucat sa-mi fac curatenie in dulap si am descoperit o multime de haine pe care le tineam ca poate am sa le port candva, dar mereu intindeam mana dupa cele in care ma simteam bine. Asa ca m-am hotarat sa port tot ce am in dulap, iar daca nu mereu o dau la o parte sa o dau. Sunt o multime de oameni sarmani care s-ar bucura sa le aiba. In plus avand mai putine hainute acum pot sa vad mai bine ce am si sa le asortez altfel decat faceam inainte, so...win-win.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cita dreptate ai! Sa stii ca si eu mai aplic tactica asta - de a purta tot ce am in dulap. Uneori refuz sa spal tocmai pentru a ma determina sa iau la purtat ce e curat in dulap. :) Cind va ca nu se mai poate si e nevoie de spalat, actionez. Ce am refuzat sa imbrac, dau!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...