Biserica unde ne-am cununat

duminică, 11 mai 2014

sursa
... a fost sfintita azi. Din pacate nu am putut sa ajungem in Piatra Neamt, desi ne-am fi dorit! E biserica unde, in urma cu trei ani, am spus DA si in fata ofiterului starii civile si in fata lui Dumnezu.

Nu-mi aduc aminte de ce am ales aceasta biserica pentru a ne cununa; sotul meu oricum apartinea de alta. Dar imi aduc aminte bine ca nu am vrut sa ne cununam civil la starea civila. Nu stiu cum e acum, dar in urma cu citiva ani nu era prea dragut.

O incapere mica, in care puteau intra doar mirii si nasii... rudele fiind nevoite sa stea dupa usile de termopan si sa priveasca ca la spectacol toata ceremonia... Dupa ce am vazut cum stau lucurile, i-am spus lui M. ca as vrea sa ne casatorim civil la biserica. S-au aranjat toate si ofiterul starii civile a venit pentru noi la biserica ca sa fim impacati sufleteste.

Ori de cite ori ajungem prin Piatra trecem si pe la biserica Pogorirea Sf. Duh. E mereu deschisa si pasim cu emotie la fel ca acum trei ani si de fiecare data ne spunem unul altuia: "Iti mai aduci aminte..."

6 comentarii:

  1. Frumoasa amintire da... si noi avem aceiasi emotie cind ajungem pe la bisericuta unde ne-am cununat si am botezat primul copil. Multi ani impreuna cu multa iubire si intelegere si incontinuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajuta! Cu drag, asteptam si noi un copilas atunci cind l-a rindui Dumnezeu! Bucurie multa si in casa voastra!

      Ștergere
  2. Multi ani frumosi sa aveti in care sa va tot amintiti....

    RăspundețiȘtergere
  3. cu ceva întărziere, am intrat pe blog...
    frumoase amintiri ai din acea zi atât de importantă pentru două suflete ce se iubesc!
    am fost şi eu la Piatra Neamţ, într-o perioadă de practică, dar e demult... frumos oraş, cum nu întâlneşti uşor... cu un farmec aparte...
    vă doresc multă sănătate şi să vă iubiţi până la cele mai adânci bătrâneţi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noua ne place orasul... de cite ori ajungem acolo la parintii lui M. facem cite o plimbare lunga si ne bucuram de aerul curat si de dealurile inverzite!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...