Jurnalul unei Femei simple - 16

sâmbătă, 3 mai 2014

Pentru astazi (data/hora)... 3 mai 2014, 19.13

Afara ... a plouat bine si inca e innorat. N-am crezut-o pe mama cind mi-a spus dimineata la telefon ca nu vine la Iasi pentru ca va ploua. De la Pasti imi tot spune ca vrea sa mergem la Manastirea Hadimbu. Poate duminica viitoare va fi frumos.
 
Mă gândesc ... sa fac o prajitura. Am foarte multe oua. Oscilez intre un pandispan si niste clatite. Astept sa vina M. de la vecernie si sa-l intreb si pe el, desi presimt ca o sa vrea clatite cu dulceata.

Sunt recunoscătoare pentru ... minivacanta de 1 mai. Ma bucur ca am reusit sa ajungem pe la parintii lui M. cu care nu am putut sa ne vedem de Pasti. I-am gasit bine, sanatosi si cu masa pusa pentru noi. Tot joi mi-am vizitat si cumnata care ne-a asteptat cu ptajituri! A fost timpul scurt ca sa mai trecem si pe la nasi, dar o sa le facem o vizita de Constantin si Elena.

Din bucătărie ... varza cu afumatura facuta in vas de lut si piine de casa. Ma bucur ca mi-a trecut prin cap sa-l sun si pe fratele meu si sa-l chem la masa chiar atunci cind am scos mincarea din cuptor. Stam aproape si a venit cu drag. Am mincat toti trei cite doua portii.

Am pus la prins si niste lapte acru. Tot pe mama am sunat-o sa-mi spuna cum se face. Vedem miine daca e la fel de bun ca cel de la bunica, desi eu am respectat instructiunile mamei: lapte crud + fiert + brinza + smintina.

Citesc ... Indraznesc sa traiesc sanatos, Doina Blaga. Despre aceasta carte trebuie neaparat sa scriu!

Ceea ce astept (sper) ... sa ma duc miine la biserica si sa gasesc un cadou potrivit pentru tata. A fost ziua lui pe 26 aprilie, dar a promis ca vine la Iasi sa mincam o prajitura. An de an i-am tot cumparat haine, accesorii pentru birou, masina, etc. Anul acesta m-am gindit sa-i cumpar Vietile Sfintilor pe luna aprilie.
 
Ascult ... ciripitul pasarerelor. Cred ca il cearta pe M. ca a uitat sa le mai puna de mincare.

În casa ...  e curat si liniste. Ne-am trezit de dimineata si eu si M. Am facut ordine, mincare si am tras si un pui de somn.

Unul dintre lucrurile mele preferate ... show-urile culinare. Platesc cablul pentru TV Paprika.

Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ...sa ma odihnesc, sa citesc si sa ies la o plimbare. Am dat peste o inghetata buna la Palas (raffaello) si abia astept sa o maninc din nou!

Un citat care imi place:  Rugacinea nu intotdeauna ti se va implini, dar intotdeauna te va implini. (Gavriil Stiharul)
 
Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:

cit poate fi el de dragut...
  Taniusa ne gazduieste jurnalele! Fiti indiscrete si faceti-i o vizita!

6 comentarii:

  1. ai sărbătorit cu mâncărică bună această mini-vacanţă!
    cred şi eu că sunt bune clătitele!
    cu drag, îţi doresc o seară plăcută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pina la urma nu am mai facut clatite, a iesit pandispan! Dar le reprogramez pentru simbata asta. Chiar mi-e pofta de citeva cu dulceata de cirese de la mama!

      Ștergere
  2. :)) Am avut aceasta poza pe desktop acum cativa ani. Am vazut un baietel identic, vai era incredibil de obraznicut, asta il facea si mai adorabil. Unde e rafaello? :)) am incercat cam toate inghetatele din Palas. Neaparat sa scrii despre carte, pare de mare interes pentru mine acum:). Duminica bincuvantata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inghetata raffaello e de la Moo, in Palas, vis-a-vis de Deco Blue. O bunatateeee! Maninc in fiecare saptamina. Costa 3 lei o cupa!

      Ștergere
  3. Aceeasi nedumerire am avut-o si noi de dimineata :)). Clatite (specialitatea lui S) sau tarta pandispan cu visine (specialitatea mea). Am cazut de acord ca vom avea clatite ;)) . Mi-e pooofta! Abia astept sa se puna pe treaba :).
    Aceeasi carte o am pe noptiera....hm...suntem surori? :))
    Referitor la carte iti povestesc o mica intamplare . Cartea aveam sa o primesc in saptamana mare, la birou. Uitasem ca trebuie sa vina, si nu aveam bani la mine. Si fix inainte sa vina curierul cu cartea, am primit neasteptat o suma de bani, exact cat era cartea si curierul la un loc + 3-4 lei pt curier, cat las de obicei. Si am zis, Mare e Dumnezeu, cum le aseaza el pe toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai, Ingrid, sa vezi pina unde poate sa mearga coincidenta. Tot in saptamina mare am primit-o si eu, cu dedicatie pe prima pagina de la domna Doina. O citesc cu rabdare si in tihna, seara inainte sa ma culc. Abia astept sa impartasim impresii! Eu am comandat una si pentru mama!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...