Jurnalul unei Femei simple - 19

sâmbătă, 24 mai 2014

Pentru astazi (data/hora)... 24 mai 2014, 11.40

Afara ... nu am iesit din casa, dar doamna care ne aduce lapte mi-a spus ca e tare cald si ca e "abia inceputul". Eu m-am bucurat de primavara care pare sa se termine. A fost exact asa ca in copilaria mea: cu ploi, vint, frig, zile cu soare si iar vreme mohorita.

Mă gândesc ... sa-mi gasesc energia necesara sa fiu mai organizata. Am multe de facut si acasa si la serviciu si imi doresc sa-mi fac un plan sa nu-mi scape nimic. N-ar fi atit de greu la munca, dar sint atitea detalii care-mi scapa... si-mi dau de furca exact atunci cind a impresia ca am terminat.

Ieri... am fost in vizita la o prietena si am mincat capsuni si cirese. Lucram impreuna una linga cealalta la serviviu, dar se vede ca nu ne ajunge timpul sa stam in povesti. :)

Azi... mergem in vizita la niste verisori de-ai lui M. O sa ies imediat in oras sa le cumpar ceva. In vreo doua saptamini vor de veni parinti de fetita. Eu abia astept! Tot azi... am de facut curat la haine. Gata cu cele groase. Am pregatit si o sacosa mare sa pun hainutele bune pe care noi nu le mai purtam.

Sunt recunoscătoare pentru ... dragostea si intelegerea sotului meu. De citeva luni bune mi-am luat de lucru si acasa, dar el nu mi-a spus niciodata ca-l neglizez sau ca s-a saturat sa-si incalzeasca singur mincarea. Mi-a spus doar ca o sa fiu epuizata in citeva luni.

Din bucătărie ... cafea cu lapte si bomboane de ciocolata pe care le-am primit aseara. O sa fac crema de zahar ars si ciorba.

Citesc ... am vreo doua carti incepute, dar nu vad cum le-as putea termina. :) Sotul meu e mai harnic in schimb. A terminat de citit doua carti si s-a apucat din nou tot de ele. :) Pe motiv ca vrea sa-i intre bine in cap.

Ceea ce astept (sper) ... sa facem mai multa economie. Au fost perioade cind ne descurcam cu foarte putini bani si dar se pare ca am uitat!

Ascult ...ciripitul vrabiutelor.

În casa ... e bine, inca racoare. O sa vedem cum ne descurcam vara asta cu caldura. Anul trecut a fost tare greu... bate soarele in geamurile de la dormitor de parca ne face in ciuda!!!

Unul dintre lucrurile mele preferate ... prajiturile cu nuca de cocos!

Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ...sa-mi cumpar o carte...

Un citat care imi place: "In viata nu conteaza unde te afli, ci pe cine ai alaturi."
 
Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:

 

Taniusa ne gazduieste jurnalele! Fiti indiscrete si faceti-i o vizita! 

8 comentarii:

  1. Si eu imi amintesc de vremea cand aveam foarte putini bani, parca aveam mai putine lucruri, mai mult timp, pretuiam altfel fiecare inghetata... La mine bate soarele in geamul de la sufragerie:d, in dormitor doar dimineata bate soarele:) si e bine. Inainte stateam la et 4 spre sud, si batea soarele de la ora 13 pana apunea, puneam folii in geam si cersaf peste folie ca sa pastreze caldura emanata de folie si abia dupa perdeaua, era sufocant, dar era si foarte multa lumina :). Am auzit ca rulourile exterioare mai scad cu cateva grade temperatura, asta daca sunteti ca mine si nu puteti dormi cu aer cond. Duminica binecuvantata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi avem orientare sud-vest, iar dormitorul e la sud si ne sufoca caldura.

      La rulouri exterioare ne-am gindit si noi, dar sint destul de scumpe. Noua ne trebuie multe... asta pentru ca la dormitor avem balcon, iar fostii proprietari au creat un spatiu deschis dormitor-balcon. Si uite asa, geamurile de la balcon au devenit geamuri de dormitor. Umblu de citeva zile prin oras in cautarea unei draperii mai grosute prin care sa nu treaca lumina, dar nu am gasit nici un model dragut.

      De aer conditionat sint satula de la munca... Ma doare spatele si mina dreapta de nu ma pot intoarce noaptea in pat!

      Ștergere
  2. Daca ai loc poti folosi un paravan in fata geamurilor din dormitor ... Paravanul e simplu de facut, doar trei rame de lemn pe care poti pune o panza dupa plac, de culoare mai inchisa, ca sa se filtreze lumina. Sau poti folosi rogojini pe post de rulouri, le poti lega cu niste panglici decorative si o sa arate foarte bine.
    Crema de zahar ars ? Mmm, de multisor n-am mai mancat asa ceva :) Duminica placuta, Amedeya !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai, crema de zahar ars a iesit asa de buna!!! Un prieten care a venit in vizita si a gustat mi-a spus ca si-a adus aminte de cea pe care i-o faceau mama si bunica lui in copilarie! M-am bucurat asa de tare!!

      Loc pentru paravan nu ar fi, dar niste rulouri sau ceva pe post e rulouri gasim!! Abia astept! Oricum, nu-mi doresc sa dau banii pe ceva scump. Am vazut ca se pot face lucruri dragute si cu bani putini!

      Ștergere
  3. ai un program cam încărcat ... noi am fugit de soarele către care era orientat apartamentul nostru ... aşa am ajuns la casă, la ţară, şi acum aerul este o binecuvântare iar în casă este răcoare...
    îţi doresc o zi mai liniştită şi multă sănătate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O casuta pe pamint este si visul nostru, dar... toate la timpul lor!! Stiu cum e la tara: e liniste, racoare in casa, viata e mai tihnita, timpul parca curge altfel, oamenii sint mai prietenosi, grijile... poate sint la fel de multe, dar parca te mai iei cu una cu alta si altfel trec!

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Am recitit-o si eu acum, dupa jumatate de an! Ce frumos e sa privesti in urma!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...