M-am grabit si am judecat gresit...

duminică, 11 mai 2014

sursa
Ieri dimineata ma suna fratele meu sa-mi spuna ca vine sa doarma la mine citeva ore. Era obosit si acasa la el tocmai sosise menajera sa faca curat. I-am zis ca poate veni si i-am pregatit patul sa doarma. Imediat dupa ce a ajuns, m-am dus cu M. la magazinele din cartier sa facem ceva cumparaturi. 

Recunosc ca nu am putut sa nu cirtesc un pic: "Astia (fratele meu si prietenul cu care sta) chiar nu-s in stare sa dea cu o matura prin casa? Le trebuie menajera? Unde mai pui ca nu lucreaza nici unul si nici nu se omoara cu facultatea!" Si tot asa am tot comentat pina am ajuns acasa.

M-am apucat apoi de facut mincare si l-am ajutat si pe M. la un proiect de care se ocupa in timp ce am inercat sa patram linistea sa se odihneasca fratele meu cum trebuie. Pe la un trei se trezeste sa duca "menajera" acasa si imi spune ca se intoarce sa manince niste clatite. Ei, Doamne, o mai duce si acasa...

Ajunge din nou la noi dupa vreo jumatate de ora si-l intreb:
-Da' citi bani dati sa va faca curat?
-120 de lei. Ne-a cerut 1 milion, dar ii ma lasam noi ceva. (...deja eram verde la fata...)
-Si cum de-ati aflat de ea? 
-De la proprietari. Ei ne-au spus de ea.
-E vreo batrina iesit la pensie? Sau cum de se ocupa de curatenie?
-Nu. E o femeie de 30-35 de ani, careia i-a murit sotul si a ramas cu o fetita la scoala. E vai de capul ei si chiar se bucura cind o sunam o data pe luna sa ne faca curat. E a treia ora cind vine la noi. 

Am ramas fara cuvinte... Uite asa fratele meu a facut o fapta buna, iar eu am ramas cu pacatul! 

12 comentarii:

  1. Stiu si eu le stiu pe toate:)), dar momentele acestea ne invata multe...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parca-mi vine sa o chem sa faca curat si la mine... stiu ca daca i-as da bani, poate nu s-ar simti bine, dar daca ii primeste in schimbul unui serviciu, parca e altfel...

      Ștergere
  2. Amedeya, cel mai multumit cred ca e omul, atunci cand e platit.Doamna presteaza serviciul iar eu ii platesc munca.E un ajutor mare pentru persoane care sunt in cauza doamnei de mai sus.Cu banutii ii cumpara copilului una alta si se bucura amandoi. Nu trebuie sa-i fie rusine.
    Mi-a placut articolul.Si uite asa voi face o postare imediat datorita tie :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si doamna se bucura ca face un banut pentru fetita si se simte, in acelasi timp, si utila, iar fratele meu e fericit ca are cine sa-i faca curat! E chiar un schimb echitabil intre cei doi! Si ma bucur ca o duce si acasa pentru ca sta destul de departe de ei.

      Ștergere
  3. A... si uitasem sa scriu ca ai facut o postare foarte faina. Insa eu tot n-am reusit sa fac postarea.Ma inspirasesi pe moment, apoi a trebuit sa ies afara m-am reintors mai tarziu si n-am reusit sa mai fac nimic. Acum astept inspiratii care se pare ca sunt destul de departe. :)
    Oricum iti doresc o seara faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu, ca sa nu uit, incep sa scriu postarile apoi le "abandonez" in sectiunea nefinalizate. Apoi, cind am timp de ele, le continui. Am in momentul de fata vreo 9 astfel de "abandonate". Sper sa gasesc timp sa le scriu pe toate! Asta pina nu imi mai trec altele prin cap! :)

      Ștergere
  4. frumos din partea fratelui tau. Daca am actiona mai multi asa, lumea ar fi mai buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, fratele meu chiar a facut o fapta buna! Cu putin chiar putem schimba ceva si pentru altii si pentru noi! :)

      Ștergere
    2. stii cat de buna e fapta? pt ca nici ei nu o duc f. bine cu banii!
      Imi aduc aminte ca am ascultat, cu ani in urma, un preot, care spunea ca postul nu e doar mancat de post, ci injumatatit farfuria zilnica si dat unuia mai in nevoie. El asta a facut.

      Ștergere
    3. Cit de adevarate sint vorbele parintelui... Cu banii o duc cum numai ei stiu... dra Dumnezeu le da mai mult decit celor cu 3 job-uri!

      Ștergere
  5. Asa suntem cateodata...uite sa iti povestesc ce am facut noi: era noapte, tuna fulgera...doamne o vreme de nu aveai voie sa iesi din casa, ca te lua vantul.....suna telefonul un prieten il roaga pe sot sa mearga cu masina inafara orasului, unde se sta la ocazie, sa/l ia pe un rieten de-al lui ca nu a gasit ocazie sa ajunga in Sibiu....sotul s-a dus in pijamale cu masina, l-a adus, mancat, schimbat in hainele sotului, dat haine la el uscate a doua zi....plecat, doamne ajuta.
    Dupa cateva zile sotul zice ca nu-si gaseste ceasul.....si a ajuns la concluzia ca musafirul l-a luat....prietenul care ne sunase i-a spus ca e un baiat de treaba, dar noi ne-am indoit....in fine....judecat
    Dupa vreo juma de an gaseste ceasul sotul....si uite asa nu ne-am putut bucura de fapta buna pe care am facut-o ...sau cum se zice duhovniceste nu am aut parte de acea cununa.
    Mi-a parut bine sa vad ca o prietena pe care nu am vazut-o niciodata s-a gandit la mine....te pup si sper sa intru si eu pe blog sa mai postez.
    Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cite astfel de exemple nu avem fiecare dintre noi!! Nu stiu de ce primul nostru gind e sa acuzam si sa judecam. Si eu mi-am innegrit zilele cu astfel de ginduri si cind am vazut mai tirziu ce se intimplase de fapt... imi venea sa pling! Te astept cu drag sa scrii din nou pe blog!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...