Ploua incet, incet...

vineri, 16 mai 2014

sursa
De trei zile ploua in Iasi si nici un semn ca ar vrea sa se opreasca in urmatoarele zile. Ieri am vazut primele fulgere si am auzit primele tunete de anul acesta. E frig si e plin de baltoace, iar in cartier noroiul e la el acasa. Au spart un trotuar si nici nu ai pe unde sa calci. Nu am iesit din casa decit dinineata sa ma duc la serviciu.

Seara intru repede zgribulita si deschid laptopul sa mai lucrez. Daca in anii trecuti leneveam sau citeam cind era vreme de ploaie, saptamina asta nu am reusit. In fiecare seara m-am pus in pat dupa ora 12 noaptea. In zadar imi tot spun ca somnul bun e de la 9-10 incolo...

La stirile despre vreme nu ma uit. Ma mai anunta M. ca este cod de vijelii si pericol de inundatii prin diferite zone din tara. Parca nu mai vreau sa vad oameni fara case si cu lacrimi in ochi... desi, fie ca ma uit sau nu, ei prin asta trec. 

Am acum in minte imagini cu bunicii materni stringind ajutoare din sat sa le duca celor afectati de inundatii. In curte la bunici era un fel de centru de colectare, sa-i spunem, unde veneau vecinii si aduceau griu, haine, alimente, cizme, jucarii, conserve. Erau mai apoi incarcate in camioane si duse celor care aveau mare nevoie de ele. 

Imi aduc aminte si de ploile din copilaria mea si de placerea cu care ma jucam prin balti. M-a intrebat azi o colega de serviciu daca eu o sa-mi las copiii sa se murdareasca pe afara sau sa se joace cu pamint ori sa se tavaleasca prin iarba? O, Doamne, cum sa nu! Cind e vara si port sandale calc prin toate baltile. Imi place ca apa e calduta si ma gidila la picioare.

Tot din copilarie imi aduc aminte cum mi-a spus o batrina ca ciresele nu au fost dulci in anul acela pentru ca a fost seceta. Inseamna ca anul acesta trebuie sa ma bucur. O sa avem cele mai dulci cirese!!!


6 comentarii:

  1. Off draga mea, ce culegere de amintiri frumoase!
    Normal ca trebuie sa ii lasam pe copilasi sa se joace cu pamant si iarba! Este o mare placere a copilariei, cum sa le o iei?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mi-am facut si un tort din pamint si iarba si am si mincat din el cind aveam vreo 4 ani. Cred ca de atunci mi se trage pasiunea cu gatitul! :)

      Ștergere
  2. Hehe, asa sa faci. Copilul meu e singurul care poate sa se murdareasca si sa manance de pe jos (daca scapa ceva) si sa stea pe jos sau...e si frustrant cand celelelate mame din parc nu inteleg de ce nu-i fac observatii (las copilul in voia sortii sa stea intins pe jos sa deseneze cu creta:), sau nu-l schimb de o mie de ori ca transpira desi are 6 ani (asa o gogomanie n-am mai auzit pai cum sa invete sa-si regleze temperatura saracul)... Sunt multe exagerari acum, dar pe de alta parte tortul de pamant era pamant de la tara, in orase nu prea gasesti pamant...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am avut o copilarie exact asa cum o descrii tu. Asta pentru ca m-a crescut bunica. Mincam de pe jos, ma schimba doar seara, imi facea baie generala o data pe saptamina, mergeam la riu, ma tavaleam prin iarba, ma jucam cu animalele: ciini, pisici, pui de gaina, ratuste, mieluti...

      Am avut o copilarie de poveste, dar recunosc ca un tort de pamint nu mi-as mai face! :)

      Ștergere
  3. vremea e cum vine de la Dumnezeu. Nu o putem schimba, putem doar sa ne schimbam perceptia fata de cele ce vin de Sus. Sa ne suparam doar pt asta ... astazi, cand gasim atat de usor de cumparat niste cizme de cauciuc haioase si o geaca cu gluga...

    Cat despre copii si joaca afara, cele mai frumoase amintiri sunt din libertate, nu din reguli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ultima perioada am inceput sa-mi schimb felul in care vedeam anumite lucruri, mai ales cind venea vorba de cele mai putin placute, care fie ma oboseau, fie nu-mi placeau. In loc sa ma enervez sau sa ma pun pe plins cum obisnuiam, le faceam ca pe ceva normal si gata!!! Nu pot spune ca au inceput sa-mi placa mai mult, dar macar le faceam cu atitudine pozitiva!

      In rest, cu Doamne-Doamne nu ma pun!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...