Un chec rotund

duminică, 4 mai 2014

Simbata seara eram in dilema - daca sa fac chec sau clatite. Am asteptat sa vine si M. de la vecernie si am primit confirmarea: chec. Pentru ca se face repede, ii trebuie multe oua si poate fi mincat si zilele urmatoare + luat la serviciu.

Cu atitea argumente pro m-am pus pe treaba. Reteta a fost cea clasica (de la mama de acasa): pentru fiecare ou, o lingura de zahar, una de ulei si una de faina. Fara praf de copt sau alti agenti de crestere, fara arome, nici cacao nu am avut. Am colorat 3 linguri de aluat cu Nesquik. 

Pentru ca aveam foarte multe oua in frigider pe care voiam sa le consumam l-am facut din 9 oua si l-am copt intr-o forma de tort detasabila. Tavi de chec/cozonac nu am. Data viitoare o sa ung putin forma sau o sa-i pun hirtie de copt pentru ca s-a prins un pic. In rest... o bunatate! Abia astept sa iau o bucatica miine la serviciu. 

Cit despre domnul M., o singura gura a luat. Atit. Cred ca a zis ca vrea chec cu gindul la mine: sa nu ma vada stind prea mult linga tigaie, dar in sinea lui sigur voia clatite americane. :)

p.s. tot chec a facut saptamina asta si Ancuta

8 comentarii:

  1. Asta-i ca si reteta de pandispan, minus lingura de ulei. Arata bine si cafeaua sigur ii da un gust bun. Pofta mare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Data viitoare incerc si eu. Chiar nu stiam ca se poate face fara ulei! Si mai simplu si mai usor!

      Ștergere
  2. eu am 2 tigai si fac clatite la 2 ochiuri. Dar si mie mi se pare mai simplu sa fac un chec :). Avantajul: pot pune si fructe (cresc putin cantitatea de faina)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ideea cu doua tigai. Oare de ce nu m-am gindit pina acum? Cred ca mi s-ar fi redus la jumatate timpul de stat linga aragaz la copt clatite.

      Ștergere
    2. as face si la 3 daca as avea inca una :) orice, numai sa fac mai rapid, ca noi mancam... si 30 -40 :)

      Ștergere
    3. Doamne!! Si noi mincam 30... pe an!!! Uite cum imi vine sa-mi fac vreo doua! O sa astept sa treaca postul, ori o sa le fac cu apa minerala! :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...