Crestinul Ortodox in fata crizei economice

sâmbătă, 14 septembrie 2013

O citesc a doua oara. Intr-un interval de doar doua luni, desi nu-mi sta-n fire. Va spun drept: eu nu citesc o carte de doua ori, nici nu ma duc sa vad niciodata un film pe care l-am mai vizionat. De data asta, e insa alta poveste!

Una pe care o traim in fiecare zi! Am dat 8 lei pe carte, dar merita si de 10 ori mai mult! A devenit cel mai bun psiholog al meu si de fiecare data cind nu mai fac fata cheltuielilor iau cartea de la prima pagina si nu ma las pina nu o termin.

Acuma sa nu credeti ca parintele care a scris cartea ne pune pe toti sa ne lepadam de toate si sa traim in saracie lucie. Nici nu ne cere sa dam tot ce cistigam la saraci, nici sa renuntam la frigider, masina de spalat sau aspirator. Nu! Ne cere doar sa-i multumim lui Dumnezeu pentru toate! Si daca putem, sa nu fim indiferenti la suferinta celor din jur. O hainuta, un banut, o piine - fiecare ce poate! Nu tine prelegeri pentru milostenie dar ne spune ca ne vom simti mai bine daca vom contribui putin la fericirea celor din jur.

Am ramas socata sa citesc cum au murit de foamne avari cu pungi de bani sub perna sau cum s-a bucurat un altul ca nu a platit si biletul de intoarcere al calatoriei cu vaporul chiar in timp ce vasul se scufunda. Si la fel de uimita am fost sa vad cum oameni extrem de bogati au decis sa renunte la tot si sa duca o viata modesta pentru ca nu isi gaseau linsitea. Nu am putut sa nu impartasesc aceste exemple, dar si altele, colegilor de la serviciu. Aproape ca le-am povestit toata cartea si, credinciosi sau nu, toti m-au ascultat cu un real interes.

Va recomand sa o cititi. Tuturor celor tulburati de criza economica, mereu cu gindul la credite, datorii, trai cu bani putini, dar si celor care isi doresc o viata mai simpla. Fiecare va gasi un cuvint de folos. Aproape ca imi vine sa va povestesc aici tot ce am citit, dar nu va iau bucuria de a rasfoi chiar voi aceasta carticica. O sa va spun doar ca veti aprecia mai mult casa in care locuiti, serviciul pe care il aveti, hainele pe care le purtati, mincarea din frigider si multe altele atunci cind veti termina de citit.


6 comentarii:

  1. Am sa o caut :). Pe mine m-ai convins.
    Eu citesc de mai multe ori o carte si vad un film de multe ori (cateva ce-i drept)...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am cumparat-o de la libraria din Piata Unirii (Iasi). Si sotul meu se uita de mai multe ori la un film, iar cind ajung sa-l vad si eu, el e deja la a 5-a vizionare si incepe sa-mi spuna tot ceea ce urmeaza sa se intimple. Si se amuza asa de tare, de parca l-ar vedea prima data. Nu-l inteleg! :))

      Ștergere
  2. Pai o melodie care iti place nu o asculti si a doua oara? Cred ca e cam la fel, ori iti e familiar si confortabil, ori te binedispune:), ori descoperi de fiecare data ceva nou...

    RăspundețiȘtergere
  3. Amedeya, acum te-am descoperit, datorita comentariului tau pe blogul meu. Si ma bucur ca m-ai gasit ca sa te gasesc eu la randul meu :). Imi place blogul tau, iar cartea aceasta o voi cauta si eu, pare plina de invataturi.
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Ingrid! Eu te citesc cu mare drag! Sigur iti va placea cartea! :) O saptamina minunata iti doresc!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...