Recunostinta

luni, 19 ianuarie 2015

Sambata, pe la 8.30 ne suna un prieten si ne roaga sa-i imprumutam un memory-stick. Coboara M. sa-i duca unul, dar uita capacelul pe masa. Il strig pe geam si-l intreb daca vrea sa i-l arunc. Nu avea nevoie. Pleaca prietenul, vine si M. in casa, dar cind sa inchid geamul, vad o pisica urcata intr-un copac din fata blocului.

M-am uitat putin la ea, apoi mi-am vazut de ale mele. Am plecat la cumparaturi, am facut de mincare si m-am apucat de curatenie. Cind am deschis geamul ca sa scutur ceva, vad ca pisica e tot acolo. Deja era ora 11 si pisica era de 3 ore in copac.

Il trimit pe M. sa o dea jos. El, mare iubitor de animale, nici nu a stat pe ginduri. S-a dus. Si cu "pis-pis", cu urcat pe un gard plus tras pisica de coada a reusit. Imediat ce s-a vazut jos a fugit cit-colo. Eu am stat pe post de cameraman la operatiunea de salvare. :)

Termin cu treburile prin casa si pe la ora 12 ma suna o prietena sa ma invite la ea. Cind sa ies din casa, ce-mi vad ochii? Pisica pe pres la usa. Am ramas muta de uimire. Chiar nu imi venea sa cred. De unde o fi stiut ea unde stam noi? Mi s-a parut imposibil. Am intrebat-o:

- Ce faci pisica? Ai venit sa-i multumesti lui Marius? 

Il chem pe sot si ii arat. Si el era la fel de mirat. Am plecat si l-am lasat cu pisica recunoscatoare. A primit-o in casa, i-a dat sa manince si in timp ce eu eram pe drum ma suna si ma roaga sa cumpar niste Baneocin sa dea pisica la git, unde avea o rana. 

Am facut si asta. La intoarcere am trecut pe la farmacie si am luat praful. De stat, nu vrea sa stea in casa. Vine dimineata si seara si miauna la usa sa-i dam de mincare si sa bea apa. E asa de comic. Intre timp am vazut ca e motan. Vrea sa-l primim si sa-l mingiem, apoi pleaca sa hoinareasca pe afara! 


4 comentarii:

  1. Tare cred ca pisicul a venit sa-i ceara ajutorul sotului tau si pentru rana de la gat. A vazut ca e om bun si i-a cerut ajutorul pana la capat. Si acum capata si mancarica, si mangaiat, oho, si eu m-as intoarce la voi. :))
    Am si eu la bloc niste prieteni (trei pisoi-frati, frumusei tare: doi motanei si o pisicuta; au cam 1 an). O duc foarte bine, are grija de ei un vecin, pisoii dorm in fata usii lui, pe covoras. Le mai dau si eu bunatati, din cand in cand. Insa mai ales ii mangai des.:D Pana nu demult vecinul avea un covoras mic la intrare, acum l-a schimbat cu unul mai mare, ca nu mai incapeau dumnealor :)) (dorm toti trei, impreuna, pe covoras) Zilele trecute i-am plimbat pe motanei cu liftul; intrasera dupa mine, ma ignorau cand ii rugam sa iasa, se prefaceau ocupati, asa ca ... i-am plimbat. Nu prea stiau ei ce se intampla, dar nu s-au speriat, odata iesiti din lift au inceput sa se alinte.
    Scuze ca am scris prea mult, dar pentru povesti cu pisici se ingaduie, sper :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motanus asta al nostru nu stiu ce virsta are. E portocaliu cu alba, trigrat asa, si e cam murdarel. I-as face o baita, dar trebuie sa-l tin in casa peste noapte si nu pare sa vrea. In rest, e cumintel si vrea sa fie alintat. Nu pare sa aiba pe nimeni... :) Chiar rideam cu M. de statutul lui de "motan singur", dar la cum arata (cam slabut si murdarel), cine sa-l vrea? (vorbele ii apartin sotului). :)

      Ma bucur ca aveti acolo trei sufletele; si e mare lucru, ca vecinul care a cumparat un covor mai mare are si el suflet.

      Ștergere
  2. Eu cred ca in timp o sa vrea sa stea la voi...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...